Nobel G.Kurmay kasasında

Düzenleyen:
Nobel G.Kurmay kasasında

GÜNDEM Haberleri

Prof. Dr. Sancar'ın Nobel'i 19 Mayıs'a kadar Genelkurmay kasasında muhafaza edilecek.

Kimya Nobel'ini alarak tarihe geçen Prof. Dr. Aziz Sancar dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tarafından Külliye'de kabul edildi. Görüşmede Sancar'ın eşi Gwen Sancar da yer aldı, basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1.5 saat sürdü. Sancar, sabah saatlerinde de Genelkurmay Başkanlığını ziyaret etti. Nobel madalyasını ve sertifikasını Orgeneral Hulusi Akar'a teslim eden Prof. Dr. Sancar'ın, sertifika ve madalyasını sergilenmek üzere Anıtkabir'e teslim edeceği bir başka tören için de 19 Mayıs'ta yeniden Ankara'ya geleceği öğrenildi. Sancar daha sonra Anıtkabir'e gidip eşi ve manevi kızı ile birlikte Atatürk'ün mozolesine kırmızı karanfil bıraktı.
Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin, "Ona çok teşekkür ettim. İyi ki beni davet etti. Çünkü buradaki coşkuyu görmek beni çok mutlu etti. Aslında gelmeyi düşünmüyordum.
Cumhurbaşkanımızla Türkiye'deki eğitim durumunu, hem ilköğretimi hem yükseköğretimi konuştuk. Türkiye'de özellikle ilköğretimde neler yapıldığı konusunda benim pek bilgim yoktu. Beni bilgilendirdi. Yükseköğretimde de benden bazı bilgiler istedi. Elimden geldiği kadar bilgi verdim. Cumhurbaşkanım benim iyi bildiğim şey, araştırma yapmak. O bakımdan araştırma yapmaya özellikle çocukları teşvik edin, temel araştırma yapsınlar. Bunları söyledim" dedi. Anıtkabir ziyaretine ilişkin de, "Halkın bu kadar ilgisi bana gerçekten çok dokunuyor. Sağ olsunlar kadir biliyorlar, hoşuma gitti" diye konuştu. Sancar, bir başka soru üzerine de "En çok Ankara simidini ve İzmir incirini özledim" dedi. 

ADI, BİLİM VE SANAT MERKEZİNE VERİLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Türk bilim adamı Prof. Dr. Aziz Sancar onuruna Külliye’de akşam yemeği verdi. Erdoğan, Mardin’deki Savur Ortaokulu ve Artuklu Anadolu Lisesi’ne “Aziz Sancar”, yapımı tamamlanan bilim sanat merkezine de “Profesör Doktor Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi” adının verileceğini açıkladı.

Nobel G.Kurmay kasasında

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...