Terör operasyonlarına halktan büyük destek

Düzenleyen:
Terör operasyonlarına halktan büyük destek

GÜNDEM Haberleri

ORC Araştırma Şirketi, gündeme dair yaptığı araştırmada terör operasyonlarına halkın büyük bir destek verdiği ortaya çıktı.

ORC Araştırma Şirketi, 36 ilde yüz yüze görüşülerek yaptığı saha çalışmasında vatandaşa Başkanlık sistemi, terör operasyonları, paralel yapı, yeni anayasa ve Rusya hakkında sorular sordu.

OPERASYONLARA BÜYÜK DESTEK
Araştırmada vatandaşların terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara da büyük bir destek verdiği ortaya çıktı. Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlara destek verenlerin oranı yüzde 91.8 oldu.

17-25 ARALIK HÜKÜMETE DARBE GİRİŞİMİ
"17-25 Aralık 2013 tarihleri arasında yaşananlarla ilgili kanaatiniz nedir?" sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 67'si "Devlete yapılan bir darbe girişimi" cevabını verdi. Deneklerin yüzde 5.6'sı "Hatırlamıyorum" dedi. Araştırma, 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin yüzde 49.48 oy alması göz önünde bulundurulduğunda, sadece AK Parti seçmeni değil, diğer partilere oy verenlerin yaklaşık yarısının operasyonu hükümete yönelik bir darbe girişimi olarak gördüğünü ortaya koydu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Size göre, mevcut parlamenter sistemle mi devam edilmeli, başkanlık sistemine mi geçilmeli?

Araştırma, toplumun çok büyük bir kısmının başkanlık sistemine destek verdiğini gözler önüne serdi. Araştırmaya göre, "Mevcut parlamenter sistem mi, başkanlık sistemi mi?" sorusunda "Başkanlık" diyenlerin oranı yüzde 63.5 oldu. Deneklerden yüzde 7.2'si fikir belirtmezken, parlamenter sistemden memnun olanların oranı ise yüzde 29.3'te kaldı.

Yeni anayasa yapılmasına destek veriyor musunuz?

ORC Araştırma Şirketi'nin 4-9 Kasım tarihleri arasında yaptığı araştırmada mevcut anayasadan memnun olmayanların oranı yüzde 84.4'ken, son araştırmada yeni anayasa isteyenlerin oranı yüzde 90'a çıktı.

TÜRKİYE RUSYA'YA KARŞI HAKLI
"Türkiye ile Rusya arasında yaşanan gerilimde hangi ülke haklıdır?" sorusuna katılımcıların yüzde 86.1'i " Türkiye haklıdır" yanıtını verdi. Rusya'yı haklı bulanlar ise yüzde 7.9 da kaldı. Araştırma vatandaşların, Rusya, İran, Suriye ve DAEŞ'ten gelebilecek tehditlere karşı da müttefiki olan veya olmayan ülkelerle işbirliği yapmasına sıcak baktığını ortaya koydu. Katılımcıların yüzde 74'ü işbirliklerine destek verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...