'Biz aldık, başkası patlatacaktı'

Düzenleyen:
'Biz aldık, başkası patlatacaktı'

GÜNDEM Haberleri

Ankara’da katliam yapmak isteyen iki DAEŞ mensubunun, sokaktaki kameralar sayesinde tespit edilip yakalandıkları öğrenildi

Ebru Karatosun ANKARA - Başkent Ankara’yı yılbaşında kana bulamak isteyen 2 canlı bombanın yakalanmadan önce, keşif yaparken teknik takip kameralarına takıldıkları belirlendi. DAEŞ içindeki “Gezenler Grubuna” bağlı bombacıların polisin teknik takibine karşı başkalarının adına alınmış telefon hatlarını kullanarak, Rakka’da bulunan “İbrahim” kod adlı sözde emirle telefon görüşmesi yaparak saldırı için talimat aldıkları kaydedildi.  DAEŞ saflarında çatışırken ölen amca ve kardeşinin intikamı için saldırıyı planladığı belirlenen canlı bomba Musa Canöz, ifadesinde, saldırıyı kendisinin yapmayacağını iddia etti. Canöz, “Emirden talimat aldık. Bombaların yapımı için de 5 bin dolar verdi. Biz bombaları hazırladık. Ancak eylemi başkası yapacaktı. Gelip evden bombaları alacaklardı. Öyle anlaşmıştık” diye konuştu. İki bombacının Kasım ayında Gaziantep’in Karkamış ilçesinden Türkiye’ye giriş yaptıkları saptandı.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde terör ve istihbarat polislerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında Etimesgut’ta bulunan Zırhlı Birlikler ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojmanları, Kızılay’daki eğlence mekanları ve Caferilere ait camilere yönelik keşif çalışması yapan 2 kişi tespit edildi. Ayrıca, bombacı ve sözde emirle telefon görüşmesi yaptığı belirlenen Z.A. adlı bir kişi de Keçiören’de yakalandı.

Bu noktalarda bulunan güvenlik güçleri ile MOBESE kameralarına takılan iki şüphelinin izini süren ekipler, 2 bombacının kimliğini tespit etti. 2 yıl önce DAEŞ saflarında çatışmak üzere aileleriyle birlikte Suriye’ye geçen bombacıların Adnan Yıldırım ile Musa Canöz olduğu ortaya çıkarıldıktan sonra teknik takip için düğmeye basıldı. İki bombacının cezaevinde tutuklu bulunan DAEŞ üyesi Murat Gezenler’e bağlı grubun içerisinde faaliyet gösterdikleri öğrenildi. Otobüsle Ankara’ya gelen bombacıların Mamak’ta ev kiraladıkları belirlendi. Yıldırım ve Canöz’ün bomba yapımında kullanılan malzemeleri Ulus’taki elektronikçilerden aldığı, amonyumnitrat maddesini ise Çubuk ilçesinden temin ettikleri ortaya çıkarıldı. Bombanın tesirini artırmak üzere kullandıkları bilyeleri de Polatlı’dan bir firmadan satın aldıkları belirlendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...