Davutoğlu: Saldırıyı DAEŞ gerçekleştirdi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Davutoğlu: Saldırıyı DAEŞ gerçekleştirdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Ahmet Davutoğlu Sultanahmet'teki patlamayla ilgili açıklamalarda bulundu. Davutoğlu "Saldırıyı bir DAEŞ terör örgütü gerçekleştirdiğini biliyoruz. DAEŞ'a karşı da yürüttüğümüz mücadelede hiçbir şekilde kararlılığımızdan bir adım dahi geri adım atmayacağız." dedi.

Başbakan Davutoğlu, İstanbul Sultanahmet'teki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin tamamının yabancı uyruklu olduğunu belirterek, "Saldırının failinin yabancı uyruklu bir DAEŞ mensubu olduğunu şu anda biliyoruz ve saldırıyı bu anlamda gerçekleştiren DAEŞ terör örgütüne karşı verdiğimiz mücadeleyi de bundan sonra aynı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.    

"Bütün terör örgütlerine karşı açık ve ilkeli tavır sergiledik"

Davutoğlu terör örgütlerine karşı açık ve ilkeli bir tavır sergilediklerini belirterek, "Hangi etnik, mezhebi ya da dini arka plana sahip olursa olsun, terör yapan herkes insanlık suçu işlemiştir. Türkiye olarak şimdiye kadar PKK, DAEŞ, DHKP-C, El-Kaide, hangi türden olursa olsun, bütün terör örgütlerine karşı açık ve ilkeli bir tavır sergiledik" ifadelerini kullandı.  

"Misafirlerimizin acısı 78 milyonun acısıdır"

"Davutoğlu, "Hepimiz bu misafirleri ailemizin bir parçası olarak da gördüğümüz için Türkiye'yi severek, Türkiye'yi ziyarete gelen bu misafirlerimizin acısı, 78 milyonun acısıdır. Bunun için gerekli her türlü çalışmayı da yaparak, özellikle yaralıların bir an önce şifa bulması ve hayatını kaybedenlerin onurlarına, terör mağduru olmaları hasebiyle de onların hatıralarına her zaman sahip çıkacağımızı, bundan sonra onların ailelerinin de bizim için ebediyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, dostları gibi muamele göreceklerini de bütün Almanya'daki dostlarımızın ve diğer yaralı, hayatını kaybeden bütün aileler için geçerli olacağını ifade etmek isterim."

"Teröre karşı omuz omuza olacağız"

Teröre karşı tüm kesimlere çağrıda bulunan Davutoğlu, "Siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza Türkiye'de kalıcı demokrasiyi ve barışı sağlamak için çaba sarf eden bütün kesimlere çağrıda bulunuyorum. Hangi terör örgütü olursa olsun, ister barbarca katliamlarıyla insanlığı tehdit eden DEAŞ terör örgütü olsun ister Türkiye'de vatandaşlarımızın hakkını hukukunu tehdit eden PKK ve benzeri terör örgütleri olsun hepsine karşı Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak ve Türkiye'de 78 milyon vatandaşımız olarak omuz omuza olacağımızın bir kez daha bilinmesini rica ediyorum" şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...