HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Terör saldırılarının izlerini silmeye çalışıyorlar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Terör saldırılarının izlerini silmeye çalışıyorlar
Diyarbakır, Sur, , Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 9 mahallenin sakinleri, terör saldırılarının izlerini silmeye çalışıyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinin terör örgütü mensuplarından temizlenmesi, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması ve tuzaklanan patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla güvenlik güçlerince başlatılan operasyon, Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde devam ediyor.

Sokağa çıkma yasağının sona erdiği Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Camii Kebir, Camii Nebi, İskenderpaşa ve Melikahmet mahallelerinde ise vatandaşlar, terör saldırılarında hasar gören ev ve iş yerleri ile ibadethaneleri onarmaya çalışıyor.

Ziya Gökalp Mahallesi sakinlerinden U.Ö, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Çocuklarının eğitimden uzak kaldığını belirten U.Ö, "Halk çok perişan oldu. Çocuklarımız okullarına gidemiyor. Her tarafı yakıp yıktılar ama bunu bilsinler ki buraları terk etmeyeceğiz. Her şeyi yakıp yıkıyorlar ama biz burayı terk etmeyeceğiz. Ne olursa olsun, bizi buradan çıkaramayacaklar" diye konuştu.

"Demirtaş'a sesleniyorum, gelsin, buranın halini bir görsün"

İş yeri yakılan V.E de teröristlerin yaptıklarının eziyet haline geldiğini kaydederek, "Biz, hepimiz Kürt değil miyiz, niye bize bu eziyeti yapıyorlar?" dedi.

"Buradan Demirtaş'a sesleniyorum, gelsin, buranın halini bir görsün. Milletin başına ne getirdiler" ifadelerini kullanan V.E, şöyle konuştu:

"Hepimiz Kürt'üz ve kardeşiz, birbirimizi bu hale mi getireceğiz? Ne cami ne de bina kaldı. Bunun kime faydası var? Bu zarar ve ziyanımızı kim verecek? 30 senelik esnafım, iş yerimde en az 20 bin lira zararım var. Kim karşılayacak bu zararı? Hepimiz kardeşiz, birbirimize bu zararı vermeye gerek yok. Burada bomba patlattın, kim zarar görüyor? Kürt halkı ve esnaf zarar görüyor. Bunlara 'dur' diyen kimse yok mu? Biz bunları seçip Meclise neden gönderdik, 'Sorunumuzu orada çözün' dedik. Onlar da sokakları patlatıyor, millete ve esnafa zarar veriyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...