O küstahlara soruşturma

Düzenleyen:
O küstahlara soruşturma

GÜNDEM Haberleri

Ankara’yı kana bulayan haini kahraman gibi ananlara operasyon yapıldı. Gözaltına alınan 11 kişi arasında teröristin babası ve kardeşinin yanı sıra bir de imam bulunuyor.

Ankara’daki hain saldırıyı gerçekleştiren terörist Abdulbaki Sömer için kurulan taziye yerinde PKK’nın propagandasının yapıldığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Önceki gün 29 hayata mal olan saldırıyı kınamak bir yana katile destek için sıraya giren HDP’li vekil ve partililer için gözaltı kararı çıktı. 
Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gerçekleştirdiği operasyonda, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer’in de katıldığı terörist Abdulbaki Sömer’in taziyesine gelenlerden 11 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında Sömer’in babası Musa Sömer ile ağabeyi Nuri Sömer de yer aldı. 
PKK’yı simgeleyen sözde flama ve teröristin fotoğraflarının asıldığı taziye yerini tahsis ettiği gerekçesiyle caminin imamı ve iki görevlisi de emniyete götürüldü.
Polis operasyonda, DBP İl Eşbaşkanları Ökkeş Kava ve Caziye Duman’ı evlerine de gitti, ancak onları bulamadı. Kava ve Duman’ın parti binasında olduğu ortaya çıkınca, polis buraya geldi.
Polis parti binasının bulunduğu sokağa kapatarak operasyon için beklemeye başlarken, Eş Başkanlar Ökkeş Kava ve Caziye Duman, balkona çıkarak zafer işareti yaptı.
Teröris Abdulbaki Sömer’in taziyesine katıldığı için hakkında soruşturma başlatılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer de parti binasına geldi. 
Savcılık ayrıca, bazı basın yayın organlarıyla internet sitelerinde yer alan ve ellerinde saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen teröriste ait fotoğraflar bulunan kişilerle taziye yerini ziyaret edenleri de araştırıyor.
Terörist taziyesine gittiği için tepki gören HDP’li Tuğba Hezer, daha önce de PKK’lı bir teröristin cenazesine katılıp tabutunu taşımış, bu nedenle hakkında ‘terör örgütünün propagandasını yapmak’ suçundan soruşturma başlatılmıştı. Başsavcılık, Hezer ile ilgili atılı suçun yasal unsurlarının oluştuğuna karar vermesi halinde Anayasa’nın 83. maddesine istinaden, “dokunulmazlığının kaldırılması” talebinde bulunacak. Hazırlanacak fezleke, TBMM Başkanlığına sunulmak üzere Adalet Bakanlığına gönderilecek.
 3 HDP’Lİ BAŞKANA GÖZALTI
 Mardin’in Derik ilçesinde düzenlenen operasyonda aralarında Belediye Başkanı Sabahat Çetinkaya ve Başkan Yardımcısı Murat Özüçalışır’ın da bulunduğu 6 kişi terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla gözaltına alındı. Kocaeli’nin Darıca ilçesinde helikopter destekli düzenlenen operasyonda ise, HDP İlçe Eş Başkanı Hikmet Koçak’ın da bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Adana’nın Ceyhan ilçesindeki terör operasyonunda da, HDP Ceyhan İlçe Başkanı Tahir Özdemir’in de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Önceden belirlenen adreslere yapılan operasyona 500 polis katıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...