AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: Kandil'i siz yıkacaksınız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: Kandil'i siz yıkacaksınız

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, bir HDP'linin, "Kandil'i sizin başınıza yıkacağız" dediğini anımsatarak, "Siz yürüttüğünüz bu siyasetle başınızı Kandil'in kayalarına vura vura Kandil'i siz yıkacaksınız, kendinizi de o çukurlara gömeceksiniz, bize iş bırakmayacaksınız" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, bir HDP'linin, "Kandil'i sizin başınıza yıkacağız" dediğini anımsatarak, "Bana kalırsa öyle olmayacak. Siz yürüttüğünüz bu siyasetle başınızı Kandil'in kayalarına vura vura Kandil'i siz yıkacaksınız, kendinizi de o çukurlara gömeceksiniz, bize iş bırakmayacaksınız" dedi.

Bostancı, 2016 Yılı Bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti Grubu adına yaptığı konuşmada, iktidarın ve muhalefetin birbirine ihtiyacı olduğunu belirterek, "Muhalefet, iktidarın halifesi demektir, iktidara hazırlanan demektir. O yüzden, iktidar kendi işlerini yürütürken nasıl bütün halkı dinliyorsa muhalefetin de aynısını yapması lazım" ifadesini kullandı.

AK Parti'nin 14 yıldır iktidarda bulunduğunu anımsatan Bostancı, "İster başka bir yerde oturun, ister Meclis'in bu tarafında oturun, bunun son derece açık, her türlü spekülasyondan uzak olgusal bir başarı olduğunu teslim etmek lazım" diye konuştu.

"AK Parti'nin kullandığı dili kullanırsan iktidar olursun"

"Ey CHP, ey HDP, ey MHP iktidar olmak mı istiyorsun, o zaman bu parametrelere dikkat et, AK Parti'nin kullandığı dili kullanırsan, onun gibi insanlara seslenirsen sen de iktidar olursun" diyen Bostancı, "Eminin CHP'nin elitleri mahrem alanlarda AK Parti'nin başarısı üzerine konuşuyor ve değerlendirme yapıyorlardır" dedi.

"Örgüt kendisini çukura soktu ama Türkiye o çukura girmeyecek"

Terör örgütünün 7 Haziran seçiminden sonra fiili durum yaşatarak özerk alanlar ilan etmek istediğini, bunun için çukurlar kazdığını ve arkasına silahlı güçler yığdığını kaydeden Bostancı, şu değerlendirmelerde bulundu:

"(Türkiye'yi oldu bittiyle karşılaştırırız) zannıyla harekete geçtiler ama bekledikleri gibi olmadı. Terörle mücadele ederken biz herkesi düşünürüz, hayatını kaybeden teröristleri şeytanlaştırmayız. Devletin adalet duygusu herkesi kucaklar. Çukurların arasındaki çocuklar üniversiteye gitseler bu ülkeye daha yararlı olurlar. Asıl katiller, o gençlere, çocuklara 'siz onurlu bir iş yapıyorsunuz, ülkenizi kurtarıyorsunuz' diyerek, onları öne sürenlerdir. Devlet elbette elinde silah olanla mücadele eder ama merhamet de eder. Örgüt kendisini çukura soktu ama Türkiye o çukura girmeyecek."

Bostancı, HDP'nin Türkiyelileşme iddiası bulunduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz Ankara saldırısında 29 kişinin kanına girmiş olan kişinin taziyesine gittiğinizde, ülkedeki on milyonlarca insanla herhangi bir şekilde bağ kurma, söz söyleme hakkınızı kaybettiğinizi bilmiyor musunuz? Nasıl Türkiyelileşeceksiniz? Bizden 'Kürt terörist' lafını duyamazsınız, çünkü bizim için terörist teröristtir, Kürtler de kardeşimizdir. HDP, çukur siyasetine destek vererek, kucakladığı patlayıcılarla birlikte, demokratik siyasi zemine karşı intihar teşebbüsünde bulunuyor. Sizi uyarmak için söylüyorum. Böye giderse HDP'nin taziyesine gidecek kimse kalmayacak. Bir HDP'li 'Kandil'i sizin başınıza yıkacağız' demişti. Bana kalırsa öyle olmayacak. Yürüttüğünüz bu siyasetle başınızı Kandil'in kayalarına vura vura Kandil'i siz yıkacaksınız, kendinizi de o çukurlara gömeceksiniz, bize iş bırakmayacaksınız."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...