Erbakan’ın paralel yapı okullarına bakışı: 'Göndermeyin Yahudi’ye asker yetiştirirsiniz'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Erbakan’ın paralel yapı okullarına bakışı: 'Göndermeyin Yahudi’ye asker yetiştirirsiniz'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın paralel yapıya ait olduğu iddia edilen okullarla ilgili yaptığı yorumu anlatarak, “Hoca oraya çocuklarını göndermek için kendisine soranlara, ‘Göndermeyin Yahudi’ye asker yetiştirirsiniz’ derdi” dedi.

Esenler Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti 54’üncü Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan için bir anma programı düzenledi. Vefatının 5’inci yılında Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına konuşmacı olarak, Refah Partisi dönemimde milletvekilliği ve Erbakan’ın avukatlığını yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç katıldı. Malkoç, konuşmasında Erbakan’ın siyasi yaşamı ve duruşunu anlattı.

Erbakan’ın hayatını anlatan belgesel film gösterimi ardından programın açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Erbakan’ın geçmişte söylediklerinin günümüzde gerçekleştiğini söyleyerek, “Erbakan’ı bugün öyle anlıyoruz ki, 21 yüzyılın dünyasında 20 yıl önce 30 yıl önce bize söylediklerinin ne kadar da ufuk dolu bir söylemmiş. Bugün 20 yıl önce 25 yıl önce bize ne söylediyse bugün dünya onu yaşıyor. Ama çok acılar çekti. Çok zorluklar çekti. Öyle acılar öyle zorluklar çekti ki, bir televizyon kanalı belgesel için benden görüş almaya geldiklerinde bir soru sordular. ’Erbakan deyince aklınıza ne gelir’ diye. Ben de dedim ki ’Erbakan dediğimde aklıma gelen en önemli şey şudur, hayatta lügatında yenilgi diye bir kavram kabul etmeyen dava adamıdır’ dedim” ifadelerini kullandı.

“HOCA, ‘YAHUDİYE ASKER YETİŞTİRİRSİNİZ GÖNDERMEYİN’DERDİ”

Konuşmasında rahmetli Erbakan’ın hayata bakış açısını anlatan Malkoç, “Gayemiz Allah’ın rızasını kazanmaktır, hedefimiz hak nizamı hakim kılmaktır, arzumuz tüm insanlığın saadetini temin etmektir. Metodumuz kaba kuvvet silah değil ikna metodudur. Allah ondan razı olsun Türkiye’de sağ sol çatışmaların da yüzlerce binlerce insan heba olurken, çok şükür o kendisi ile beraber hareket eden hiç kimsenin burnunu kanatmamaya çalıştı” dedi.

Erbakan’ın öğrencilik yıllarındaki başarısını aktaran Malkoç, “İstanbul Teknik Üniversite kurulduğu günden beri, hele ki o dönemde Türkiye’nin en zeki en yetişmiş öğrencilerini alan bir üniversitede, İstanbul Teknik Üniversitesi kurulduğu gün dahi bugüne kadar rahmetli Erbakan hocamızın not ortalamasını tutturan başka bir öğrenci gelmedi, bundan sonra gelir mi bilmiyorum” diye konuştu.

Malkoç, Erbakan’ın 90’lı yıllarda paralel yapıya ait olduğu iddia edilen okullara öğrenci göndermek isteyen aileleri uyardığını da anlatarak, "Bizim arkadaşlarımızın önemli bir kısmı çocuklarını imam hatipten alıp değişik yerlere veriyorlar. Özellikle de bir kısmı paralel yapının okullarına gönderiyordu. Hocaya gelenlere hoca nasihat ederdi derdi ki ’Göndermeyin, göndermeyin Yahudi’ye asker yetiştirirsiniz göndermeyin’ derdi. Bunu 17 Aralık’tan sonra değil, 1997- 98 yıllarında söylerdi” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...