Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu'ndan milli müjde!

Düzenleyen:
Davutoğlu'ndan milli müjde!

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ilk milli piyade tüfeği MPT-76'nın, önümüzdeki dönemde seri üretimine başlanacağını açıkladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savunma Sanayii Müsteşarlığındaki Savunma Sanayii İcra Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, savunma sanayiinde yerli üretime ağırlık vereceklerini söyledi. Davutoğlu, "Bugün ele aldığımız projeler bağlamında toplamda 5,9 milyar dolarlık yeni projelere onay verdik. Bunun 4,5 milyar doları yerli üretim şeklinde" dedi. 
Davutoğlu'ndan milli müjde!
Milli piyade tüfeğinin seri üretimine bu yıl içinde geçileceğini belirten Başbakan Davutoğlu, silahlı insansız hava aracı yapımı konusunda da önemli bir aşamaya gelindiğini bildirdi. 

HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının Meclis'e sunulması

HDP'lilerin dokunulmazlık dosyalarının Meclis'e sunulmasına ilişkin Davutoğlu, şunları söyledi:

"Kürsü dokunulmazlığı demokrasinin olmazsa olmaz şartlarındandır ve Meclis kürsüsünde herkes fikrini açıkça ifade etme özgürlüğüne sahiptir ama bu kürsü, dokunulmazlığı istismar edilerek maşeri vicdanı, toplumumuzun temel değerlerini ve özellikle son dönemde terörle verilen mücadelede ortaya çıkan ortak vicdanı rahatsız eden ve teröristleri kutsayan, yapılan eylemleri mazur gören, 29 canımızı kaybettiğimiz bir saldırıdan sonra dahi bu tavrını sürdürenlerin tutumlarının dokunulmazlık içinde değerlendirilmesi mümkün değil. Bu çerçevede istişarelerimizi de sürdürüyoruz, Meclis Başkanımız ile de bu konuyu görüşeceğim ve bazı temaslarımız da olacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...