Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK'dan son dakika Diyarbakır açıklaması!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
TSK'dan son dakika Diyarbakır açıklaması!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonda dün 3 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Açıklamada ayrıca operasyonda toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısının 271 olduğu bildirilirken toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının da 359 olduğu belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde yer alan 8 Mart gününe ait bilgiler şöyle:

* Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda; üç bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 271’dir.), beş el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 359’dur.)
* Tunceli’de, yardım ve yatakçılara yönelik dört ayrı adreste yapılan aramada; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan TNT ve C-4 patlayıcı madde, infilaklı fitil ve fünye ele geçirilmiş, dört iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.
* Şırnak’da, güvenlik güçlerince icra edilen yol arama faaliyeti esnasında tespit edilen iki el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
* Siirt ve Osmaniye’de, güvenlik güçlerince icra edilen arazi arama faaliyeti esnasında, tespit edilen üç el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.
* Erzincan’da, icra edilen operasyon esnasında tespit edilen bir sığınakta; 150 kg muhtelif gıda ve mutfak malzemesi ele geçirilmiştir.
* Tunceli’de, icra edilen operasyonda tespit edilen 10 ayrı sığınakta; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile 360 kg muhtelif gıda ve çok miktarda mutfak malzemesi ele geçirilmiştir.
* Bitlis’de, icra edilen operasyonda tespit edilen üç ayrı sığınakta; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ile muhtelif gıda ve mutfak malzemesi ele geçirilmiştir.
* Siirt’de bölücü terör örgütünden kaçan bir bölücü terör örgütü mensubu terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştur.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...