Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Muhalefet partilerinin bakışı sığ bir bakıştır'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Muhalefet partilerinin bakışı sığ bir bakıştır'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Soylu, "Muhalefet partilerinin anayasayı değiştirmemekte direnmesinin temel sebebi, bu değişirse Türkiye çok önemli bir sıçrama gerçekleştirir ve bu iktidar partisinin lehine olur. Bu bakış sığ bir bakıştır" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da gazetecilere açıklama yaptı.

Türkiye'de bir sistem sorunu olduğunu belirten Soylu, bu tıkanıklığı aşmak için milletin ve iktidarın gayret gösterdiğine değindi. Soylu, bu tıkanıklığın giderilmesi için de anayasanın değiştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Soylu, "Bugün muhalefet partilerinin tutumu, yani anayasayı değiştirmemekteki direnmesinin temel sebebi, bunun bir muhakkak ki eski Türkiye alışkanlıklarından kaynaklanmasıdır ama en en önemli temel sebeplerinden bir tanesi de bu değişirse Türkiye çok önemli bir sıçrama daha gerçekleştirir ve bu iktidar partisinin lehine olur. Bu bakış sığ bir bakıştır'' ifadesini kullandı.

"Bu sistemi değiştirmekle mükellefiz"

Soylu, muhalefet partileri dahil olmak üzere bu bakışın ötesine geçmekle mükellef olduklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

"AK Parti'nin 2011 seçimi sonrası 2014 yerel seçimlerine giderken, 2015 seçimlerinde sürekli anayasayı anlatması ve milletimize yeni anayasayı anlatması nedensiz, sebepsiz ve dayanaksız değildir. Bu sistemi değiştirmekle mükellefiz" dedi. 

Reform yapabilme kabiliyeti ancak yeni anayasa ile mümkün"

Yeni anayasayı kalkınma ve büyümeden farklı görmenin yanıltıcı bir süreç oluşturacağını vurgulayan Soylu, ''Kalkınma, büyüme, değişim ve reform yapabilme kabiliyeti, yeni anayasa ile ancak mümkün olabilir. İkinci sıçramaya hak ettiğimiz ve hepimizin arzu ettiği noktaya geçebilmemiz için kurallarımızı, milletimizin değerleriyle buluşturabilecek noktaya getirebilmeliyiz. Bu çok açık ve net'' diye konuştu.

Emekli promosyonları

Bir gazetecinin emekli promosyonları ve asgari ücret ile ilgili sorusuna Soylu, şu yanıtı verdi:

'Sayın Başbakanımızın da bu konuda emeklilerimize verdiği bir söz var. Biz diyoruz ki herhangi bir müessese maaşları yatırma karşılığı promosyon alıyorsa biz de bu 250 milyardan emeklilerimizi istifade ettirelim. Özel ve kamu bankalarıyla da görüşüyoruz. Kamu bankalarıyla 3 ile 4 gün önce bir görüşme daha yaptık. Bu ayın sonuna kadar nasıl bir yol izleyeceğimiz ve nasıl bir süreç ortaya koyacağımız hemen hemen belirlenecektir. Yaz başına kadar bu meselede bir noktaya geliriz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...