HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sosyal medyada yalan haberlere dikkat!

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sosyal medyada yalan haberlere dikkat!
Sosyal Medya, Ankara, Haber

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara saldırsından sonra tekrar harekete geçen sosyal medya 'Troll'leri yaydıkları gerçek dışı bilgilerle toplumsal karışıklık gerçekleştirmeyi hedefliyorlar.

İnternet teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte kitleler arası etkileşim hızlanmakta bilgi paylaşımının gerçekleşmesi özellikle sosyal medya ile birlikte kolaylık sağlamaktadır. Bir içeriğin aynı anda milyonlarca kişiye ulaşbildiği sosyal medyada 'Troll' hesap olarak nitelendirilen hesaplar tarafından da yayılan dezenformasyona uğramış bilgiler geniş kitlelere yayılabilmekte bu durum toplumsal karışıklığı tetiklemektedir.Özellikle internet kullanıcılarının toplumsal olaylardan sonra maruz kaldığı bu durumlar diğer tehlikleride beraberinde getirmektedir.

Ankara'daki terör saldırısından sonra 'harekete geçen 'Troll'ler Facebook, Twitter ve WhatsApp gibi ülkemizde milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medya araçlarından bilgi kirliliğine neden olacak mesajlar paylaşmaktır. 

Sosyal medya kullanıcılarının; '' Terör örgütü adına çalışan hackerlar sizi hackleyecek''; '' Kesin bilgi paylaşın, asker tanıdığımdan bilgim aldım 20 Mart'ta patlama olacak'' gibi dezenformasyona uğramış içerikler konusunda dikkatli olması ve bu içerikleri paylaşmayarak toplumsal karışıklık isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemesi gerekiyor.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...