Yüksekova’da polis ve asker, mahsur kalanlar için anons yaptı!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Yüksekova’da polis ve asker, mahsur kalanlar için anons yaptı!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde güvenlik güçlerinin pazar akşamı başlattığı operasyonlar sürerken, evlerinden çıkamayan ve zor durumda olan vatandaşların kurtarılması için polis ve asker, zırhlı araçlardan anonslar yaparak ’155 polis imdat’ hattını aramalarını istedi. İlçede belirlenen hedeflerin etkisiz hale getirilmesi için yapılan top atışları ise sürüyor.

Barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması için geçen 13 Mart gecesi başlayan sokağa çıkma yasağının sürdüğü Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde yapılan top atışları devam ediyor. Evlerinden çıkamayarak zor durumda olan vatandaşlar için de dün akşam ve Sabah saatlerinde polis ve askerlerin zırhlı araçlarından ananslar yapıldı. Operasyonlar başladıktan sonra bulundukları yerlerden çıkamayarak mahsur kalan vatandaşların 155 polis emdat telefonunu aramaları halinde her türlü imkanın ve kolaylığın sağlanacağı duyuruldu.

YÜKSEK TEPELERE ASKER İNDİRİLDİ
Dün akşam kar yağışının da etkili olduğu ilçede operasyonların özellikle barikat ve hendeklerin yoğun olarak bulunduğu Orman, Kışla, Kaniheyder, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde yoğunlaştırıldı. Zırhlı araçların bu mahallelere girişleri sırasında silah seslerini duyulurken, bir çok noktadan da dumanlar yükseliyor.

Bugün sabah saatlerinde ise ilçelin çevresinde bulunan hakim noktalara helikopterlerle asker indirildi. Bölgeye inen askerlerin zırhlı araçlar desteğinde mevzilendikleri görülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...