İstanbul'daki terör operasyonunda gözaltına alınanlar serbest

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul'daki terör operasyonunda gözaltına alınanlar serbest

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 9'u avukat 31 şüpheli, serbest bırakıldı.

İstanbul'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan ve mahkemeye sevk edilen 9'u avukat 31 şüpheli, serbest bırakıldı. Hakimlik, aralarında Hüseyin B'nin de bulunduğu 6'sı avukat 13 şüphelinin yurt dışına çıkış yasağı koydu. Soruşturmayı yürüten savcılık, aralarında 13 Mart'ta Ankara'da düzenlenen terör saldırısının faili Seher Çağla Demir'in avukatı Hüseyin B'nin de bulunduğu 7'si avukat 27 şüpheliyi ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmaları, 2'si avukat 4 kişiyi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelilerin ifadelerini aldı. Kararını açıklayan hakimlik, aralarında avukat Hüseyin B'nin de bulunduğu 6'sı avukat 13 şüphelinin adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi. Hakimlik, 3'ü avukat 18 şüphelinin ise adli kontrol hükümleri uygulamadan serbest bırakılmasına hükmetti. Şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri kapsamında, yurt dışına çıkış yasağı koyulduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...