Davutoğlu: Terör bitirilene kadar mücadelemiz sürecek

Düzenleyen:
Davutoğlu: Terör bitirilene kadar mücadelemiz sürecek

GÜNDEM Haberleri

Taksim'deki hain saldırı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Dolmabahçe’de güvenlik toplantısı yapıldı.

Toplantı 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefon görüşmesi yaparak bilgi aldı. Akşam saatlerinde bir açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, “Hiçbir ayrım gözetmeden doğrudan insanı hedef alan menfur saldırıyı gerçekleştiren canileri, onları böyle insanlık dışı bir eyleme azmettiren ve destekleyen her türlü ihanet odağını ülkem, milletin ve hükümetin adına lanetliyorum” dedi. Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu olay vesilesiyle bir kere daha gördük ki terörün hedefi bütün insanlıktır, insanların yaşama hakkıdır. Bu saldırıların kurbanları arasında birçok ülke vatandaşları var. Türkiye olarak biz her zaman teröre karşı net bir duruşa sahip olduk ve terörün dini, dili, ırkı olmadığını kimden gelirse gelsin terörün lanetlenmesi gerektiğini ifade ettik. Bu acı olay, tavrımızın ne kadar doğru olduğunu bir kez daha göstermiştir.” Başbakan Davutoğlu, terör tamamiyle sona erinceye kadar mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini kaydetti.
Davutoğlu, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşları için İsrail Başbakanı Netanyahu'ya ve İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri'ye birer taziye mesajı gönderdi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...