Yüksekova'da PKK'nın havan mermileri ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
Yüksekova'da PKK'nın havan mermileri ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri  / Ajanslar

Hakkari Yüksekova'da devam eden operasyonlar sırasında bir binada yapılan aramada ise PKK'lılara ait 1 adet 82 mm.lik havan ile 43 adet mühimmatı ve 1 adet 60 mm.lik havan ile 65 adet mühimmatı ele geçirildi.

Yüksekova ilçe merkezinde devam eden operasyon esnasında; 14 Mart 2016 tarihinde, 3 ayrı saldırıda toplam 5 havan mermisi atıldı. 18 Mart 2016 tarihinde ise farklı zamanlarda 20 havan mermisi atılması sonucunda Kobra aracında hafif hasar meydana geldi, evlerin çatılarına isabet etmesi sonucu evlerde hasar oluştu, evlerin boş olması nedeniyle can kaybının yaşanmadığı belirtildi. 21 Mart 2016 tarihinde bir binada yapılan aramada ise PKK'lılara ait 1 adet 82 mm.lik havan ile 43 adet mühimmatı ve 1 adet 60 mm.lik havan ile 65 adet mühimmatı ele geçirildi.

Öte yandan barikatların kaldırılıp, hendeklerin kapatılması ve PKK'lı teröristlerin ilçeden temizlenmesi için geçen 13 Mart gecesi önce başlatılan sokağa çıkma yasağının uygulandığı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde top atışları sürüyor. En yoğun hareketlilik patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatların yoğun olarak bulunduğu Orman, Kışla, Kaniheyder, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde yaşanıyor. Bugün sabah saatlerinde ise Kışla Mahallesi'nden gelen silah sesleri duyuldu. 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...