Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye sınırında yakalanan DAEŞ üyeleri tutuklandı

Suriye sınırında yakalanan DAEŞ üyeleri tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Suriye sınırından yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışırken yakalanan ve aralarında canlı bomba eylemcisinin de bulunduğu terör örgütü DAEŞ üyesi 10 şüpheliden 9'u, Gaziantep'in Nizip ilçesinde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, 22 Mart'ta Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında yer alan ve terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Halep'in Cerablus ilçesinden yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçmeye çalıştıkları sırada yakalanan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 kişiden 9'u, Nizip Adliyesinde savcılıktaki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.
DAEŞ üyesi oldukları iddia edilen Muhammed M. (28), Sara C. (40), Mahmut E.C. (35), Yasir H. (28), Khaled Z. (33), Yahya M. (35), Süleyman E.Ş. (22), Nidal A. (33) ve A.İ. (16), "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "özel güvenlik bölgesini ihlal" suçlarından tutuklandı.
Alınan geniş güvenlik önlemleri altında Nizip Devlet Hastanesine getirilerek sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, cezaevine gönderildi.
Bu arada, olay günü yaralanan zanlılardan canlı bomba eylemcisi olduğu öne sürülen Ömer H'nin ise tedavisinin ardından mahkemeye sevk edileceği öğrenildi.
Kontrolü terör örgütü DAEŞ'in elinde bulunan Halep'in Cerablus ilçesinden 22 Mart Salı günü yasa dışı yollardan Türkiye'ye geçmeye çalışırken, 2'si yaralı 10 şüpheli yakalanmış, yaralılar tedavi altına alınmış, tedavisi tamamlanan bir yaralıyla 8 zanlı adli işlemler için jandarma komutanlığına götürülmüştü.
Şüphelilerin üzerilerinde ve çantalarında yapılan aramalarda, bir canlı bomba yeleği, demir bilyelerle güçlendirilmiş 12 patlayıcı madde bloku, 2 el bombası fünyesi ve 2 elektrikli fünye ele geçirilmişti. Ayrıca güvenlik kaynakları, DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu belirlenen kişilerden birinin "canlı bomba eylemcisi" olduğunun tespit edildiğini açıklamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...