'Tahşiyecilere kumpas' davasında sanıklar ifade vermedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Tahşiyecilere kumpas' davasında sanıklar ifade vermedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

''Tahşiyecilere kumpas'' davasında, 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşmasında, tutuklu sanıklar savunmalarının hazır olmadığını söyleyerek, ifade vermedi. Duruşma yarına ertelendi.

Paralel Devlet Yapılanması'nın (PDY) ''Tahşiyecilere kumpas'' kurduğu iddiasıyla aralarında firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse'nin de bulunduğu 10'u tutuklu 33 sanığın yargılandığı davanın 6. duruşmasında, tutuklu sanıklar savunmalarının hazır olmadığını beyan ederek, ifade vermedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince, yeni yapılan büyük salonda gerçekleştirilen duruşmada, sanık avukatları müvekkillerinin savunma yapmak için hazır olmadıklarını belirterek, mahkemeden ek süre talep etti.

Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, sanıklara davanın delillerinin verilmiş olmasını, iddianamenin okunmuş olmasını, yargılamanın gelmiş olduğu aşama ve yeni gelen delillerin dosyada var olmasını dikkate alarak, ek süre taleplerinin reddine karar verdi.

Mahkeme heyeti, savunmanın ardından duruşmayı yarına erteledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...