Davutoğlu: Başını dik tut

Düzenleyen:
Davutoğlu: Başını dik tut

GÜNDEM Haberleri

PKK’ya karşı tavırları için vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, “Bizi bölemeyecekler. Korkmadık, asla da korkmayacağız. Biz Diyarbakır’ın kardeşliğine güveniyoruz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu önceki gün hainlerin şehit ettiği 7 kahramanın uğurlandığı törene katılmak için gittiği Diyarbakır’da “Terörü birlikte yenelim” mesajı verdi. Sur’daki tarihi Ulucami’de cuma namazı kılan Davutoğlu’nu karşılamak için yaklaşık 2 bin kişi cami önünde toplandı. Bazı vatandaşlar, Davutoğlu’na hitaben, “Sur seninle gurur duyuyor” şeklinde slogan attı. Bazı partililerin taşıdığı ‘Hoş geldin serok Ahmet, surlar gibi dimdik ayaktayız’ pankartı ile ‘Dünya beşten Sur hendekten büyüktür’ dövizi dikkat çekti.
Davutoğlu, namazın ardından Hasanpaşa Hanı önündeki otobüsün üzerine çıkarak vatandaşlara seslendi. Diyarbakır’da önceki gün PKK’lıların 7 polisi şehit ettiği saldırıya değinen Başbakan Davutoğlu özetle şunları söyledi: 
“Birileri yürekleri parçalamak istiyor. Dün bu saldırıları yaptılar. Zannettiler ki Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbekirli Ahmet bu saldırılardan korkar, Diyarbekir’e gelmekten çekinir. Buradan da haykırıyorum. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Allah canımı alacaksa işte dua ediyorum Diyarbakır’da alsın. Burada, Kürt kardeşlerimle birlikte bu emaneti teslim edeyim. Ama bizi bir adım bile geri attıramayacaklar. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkasındaki odakların kimler olduğunu çok iyi biliyoruz. Onlar yurt dışındaki plan kuranların, tuzak kuranların buradaki piyonlarıdır. Onların karşısında her zamankinden daha dik, her zamankinden daha vakur ve kararlı olmak zorundayız. Şehit ve şahit aynı kökten gelir, onlar sizin bu vakur duruşunuzun da şahitleridir. Onlar sizin bu eğilmez başınızın da şahitleridir. Başınızı eğmeyiniz, hepimiz bugün her zamankinden daha çok başımızı dik tutmalı ve hainlere gerekli cevabı vermeliyiz.”
GECEKONDULARA BİLE...
Başbakan Davutoğlu daha sonra, tarihi Hasan Paşa Hanı’ndan düzenlenen “Sur Buluşması”nda bölgede yapılacakları halkla paylaştı. Her ilçe için ayrı ayrı planlamalar yapıldığını açıklayan Başbakan Davutoğlu özetle şöyle konuştu: “Silopi’nin ihtiyacı Sur’dan farklı, Cizre’nin ihtiyacı Silopi’den farklı. Amacımız çok açıktır, insanı korumak, mekânı korumak, zamanın dokusuna, ruhuna uygun bir şekilde hayatı normalleştirmek. En iyi şartları vatandaşlarımıza sağlamak. Mülkiyet hakkına kesinlikle riayet edilecek mimari çalışmalar yürütülürken insanı, tarihi ve mimari doku kesinlikle korunacak. Hiç kimse tereddüt etmesin, burada mülkü olanlar ellerindeki imkânlarıyla neler yapabileceklerse mimari planlama içinde yapma hakkına sahip olacaklar. Kirada olanlar kira öder gibi, mülk sahibi olacak şekilde düzenleme yapıyoruz. Gecekondu, işgalci gibi konumda olanlar dahi her biri en iyi şartlarda, çağdaş ev imkânlarına sahip olacaklar.
HALKIN RIZASINI ALACAĞIZ
Diyarbakır’ın her taşı korunacak. Her mimari eseri korunacak. Hiçbir bina tarihi eserlere tepeden bakmayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Diyarbakır’da, Sur’da danışma ofisleri de kuracak. Herkes buraya gelip danışabilecek. ‘Benim şurada şu evim vardı, acaba şimdi nasıl bir imkâna sahip olacağım’ ya da ‘Şöyle bir kanaate sahibim, sizinle paylaşmak istiyorum’ dendiğinde her an onlara hizmet edecek danışma ofisleri kuracağız. Hiç kimsenin rızası dışında bir şey yapmayacağız. Bir müjdeyi daha ifade edeyim. O dönemde güya şehir hava alsın diye surları yıkan o yanlış çarpık anlayışa karşı biz surların eksik kalan yerlerini de aslına uygun olarak inşa edeceğiz. Terör mağduru esnaf için de faizsiz kredi dahil, her türlü aracı devreye sokacağız. Diyarbekir’in kapanan iş yerleri, duran ekonomik hayatı tekrar canlandırılacak.” 
DİYARBAKIR-KKTC HATTI
Başbakan Davutoğlu, AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaretinde de, Diyarbakır’dan Irak’ın Erbil kentine 10 Nisan’da, KKTC’ye ise 1 Mayıs’ta direkt uçuşların başlayacağını bildirdi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...