Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

UETD saldırganlarının yakalanmamasına ve basının sessizliğine tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
UETD saldırganlarının yakalanmamasına ve basının sessizliğine tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya, UETD'e yönelik saldırılara ilişkin saldırganların yakalanmamasının ve Avrupa basınının olayı görmemesinin dikkate alınması gereken bir durum olduğunu ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Avrupa Türk Demokratlar Birliği'ne (UETD) yönelik saldırılara ilişkin, "PKK bağlantılarını açıkça deklare etmelerine rağmen, şimdiye kadar hiçbir saldırının faili veya failleri maalesef yakalanmamıştır. Haftalardır süren saldırılara rağmen, Avrupa basınının konuyu gündeme getirmemesi de ayrıca dikkate alınması gereken bir durumdur." dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UETD'e yönelik saldırılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. UETD'nin Avrupa'da yaşayan Türklerin sosyal ve siyasal sorunlarının çözümüne katkı sunarak, yaşadıkları ülkelere entegre olmalarına yönelik faaliyetlerde bulunduğunu ifade eden Kaya, kurumun Almanya'daki bürolarına organize bir şekilde saldırılar gerçekleştirildiğini anımsattı.

UETD Hamburg Başkanı Muhterem Güngör'ün evine de benzer bir saldırının yapıldığına işaret eden Kaya, bu saldırıda sadece maddi zarar değil, aynı zamanda cana zarar verme hedefi güdüldüğüne dikkati çekti.

Basın görmüyor, failler yakalanmadı
Kaya, "Saldırganlar yaptıkları saldırıları kameraya alıp, sosyal medyada paylaşıp, PKK bağlantılarını açıkça deklare etmelerine rağmen, şimdiye kadar hiçbir saldırının faili veya failleri maalesef yakalanmamıştır. Haftalardır süren saldırılara rağmen, Avrupa basınının konuyu gündeme getirmemesi de ayrıca dikkate alınması gereken bir durumdur." değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili atılması gereken adımlara da değinen Kaya, Avrupa'da yaşayan ve bulundukları ülkelerde vatandaşlık görevini yerine getiren Avrupalı Türklerin güvenliğinin ilgili ülkeler tarafından ayrım yapılmadan sağlanması gerektiğini vurguladı.

PKK ve uzantıları tarafından önce tehdit edilen, sonra saldırıya uğrayan UETD teşkilatlarının ve mensuplarının can ve mal güvenliğinin sağlanmasının başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'da konu ile ilgili yetkililerin görevi olduğunu belirten Kaya, "Şimdiye kadar UETD camiasına yapılan saldırıların failleri bir an evvel yakalanıp adalete teslim edilmelidir. Avrupalı dostlarımızın vurguladığımız çerçevede Avrupalı Türklerin can ve mal güvenliğini sağlayacağında şüphemiz yoktur." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...