Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu'nun sözleri seviyesiz, aşağılık sözlerdir

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu'nun sözleri seviyesiz, aşağılık sözlerdir

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir." dedi.

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş yaptığı açıklamada, "Yunan adalarından geleceklerle ilgili yeni bir kamp ihtiyacı yoktur. Şu anda AFAD'ın elinde 20 bin 405 kişilik bir boş kamp imkanı vardır. Gelen göçmenler, yasa dışı göçmenler bu kamplarda ağırlanabileceklerdir." ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu'nun sözleri seviyesiz, aşağılık sözlerdir"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu ile ilgili sözleri hakkındaki düşünceleri sorulunca şu yorumda bulundu:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri, sözün bittiği yerdir. Hiçbir insafa, hiçbir vicdana, hiçbir terbiye, edep ve seviye ölçülerine yakışmayacak kadar seviyesiz, aşağılık sözlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleriyle hem seviyesizliğini ortaya koymuş oluyor ama ondan daha büyük bir mesele bir kadına, bir anneye, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin bir bakanı olan hanımefendiye karşı böylesine seviyesiz bir sözü söylemiş olması hiçbir mazeretin arkasına sığınılarak savunulamaz. Dolayısıyla Sayın Kılıçdaroğlu'ndan beklentimiz şudur, bu cinsiyetçi, seviyesiz ve edepsiz sözlerini hiç tevile yeltenmeden Sayın Ramazanoğlu'ndan ve milletimizden özür dilemesini bekliyoruz. Eğer bu özrü dilemezse bütün bu cinsiyetçi yaklaşım, bu bütün ağır sözleri karşısında milletimiz gerçekten Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerine gereken cevabı veriyor zaten, vermeye de devam edecektir."

"Siyasetin bittiği yerdir"

"Bütün kadın derneklerine, bütün insan hakları derneklerine, TBMM'de görev yapan hangi siyasi partiden olursa olursa bütün kadın milletvekillerine öncelikli olarak çağrımızı yapıyoruz, bu açık bir meseledir ve siyasetin bittiği yerdir" şeklinde konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Hepimizin siyasi kimlikleri var ama biz siyasi kimliklerimizden önce insani kimliklere sahibiz. Dolayısıyla 'siyaset yapıyorum' diyerek şu ya da bu gerekçeyle herhangi bir kişiye bu kadar ağır bir hakaretin yapılması, hele bir kadına, bir anneye, bir bakana bu hakaretin yapılması hiçbir şekilde kabul edilemez, hiçbir şekilde tevil edilemez."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...