Polisi kaçıran teröriste ağırlaştırılmış müebbet istemi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Polisi kaçıran teröriste ağırlaştırılmış müebbet istemi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Diyarbakır-Bingöl karayolunda geçen yıl polis memuru Sedat Yabalak'ın kaçırılması eylemine katıldığı iddiasıyla tutuklanan terör örgütü PKK üyesi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda geçen yıl polis memuru Sedat Yabalak'ın kaçırılması eylemine katıldığı iddiasıyla tutuklanan terör örgütü PKK mensubu hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, 28 Temmuz 2015'te polis memuru Yabalak'ın eşi ve çocuğunun da bulunduğu araçla Diyarbakır'a seyir halindeyken PKK'lı teröristlerce yolun ulaşıma kapatıldığı belirtildi. Aralarında tutuklu sanık Ergin A'nın da bulunduğu silahlı 6 teröristin Tapantepe mevkisinde yol kestiği ifade edilen iddianamede, örgüt mensuplarının Yabalak'ın kullandığı aracı durdurduğu bildirildi.
İddianamede, teröristlerin Yabalak'ı kimliğinden polis olduğunu anladıkları için cebir ve tehdit kullanarak kaçırdıkları kaydedildi.
Polis memurunun eşinin fotoğraf teşhisi yaptığı bilgisine yer verilen iddianamede, eşinin kaçırılması olayında tutuklu sanık Ergin A'nın bulunduğunu belirttiği aktarıldı.

- İstenilen ceza
İddianamede, tutuklu sanık Ergin A. hakkında "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan 7 yıldan 14 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...