'Bilinçli anneler sağlıklı toplumun temelidir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Bilinçli anneler sağlıklı toplumun temelidir'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, "Annelik şefkatinin ve yüce dinin farkında olarak şunu söylemek isterim ki bilinçli anneler sağlıklı toplumun temelidir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Dr. Sare Davutoğlu, sağlıklı gebelik süreci ve doğum sonrasında annelerin bilgilendirilmesinin önemine işaret ederek, "Annelik şefkatinin ve yüce dinin farkında olarak şunu söylemek isterim ki bilinçli anneler sağlıklı toplumun temelidir." dedi.

Sultangazi Belediyesince, Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezinde düzenlenen "Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil" eğitim programına katılan Sare Davutoğlu, doğum yapmış ve doğum sürecine hazırlanan anne adaylarıyla bir araya geldi.

Anne olabilmenin bir kadın için en güzel duygu olduğunu söyleyen Davutoğlu, yıllardır doğumla ilgilenen, güzel bebeklerin dünyaya gelmesine şahitlik eden biri olarak doğumla ilgili her şeyin kendisini çok heyecanlandırdığını anlattı.

Sağlık alanında, geleceğe yapılacak en önemli yatırımın doğumları güzelleştirmek olduğunu, sağlıklı bireylerin yetiştirilmesinin anne adaylarının doğum sürecindeki eğitimleriyle sağlanacağını dile getiren Davutoğlu, doğumla ilgili eğitimlerin yaygınlaştırılmasının, sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olduğunu vurguladı.

Davutoğlu, "Doğumu güzelleştirmekten kastım, bir bebeğin dünyaya geliş serüveni olduğu kadar bir kadın ve bir erkeğin ebeveyn olma, anne ve baba olma serüvenidir aynı zamanda. Bir noktadan, bir hücreden başlayan bu serüvenin en sağlıklı şekilde yaşanması, en coşkulu şekilde tamamlanması, güzel bir doğumla taçlandırılması bizim en büyük arzumuzdur. Bunu garanti edecek, buna en büyük katkıyı sağlayacak şey, gebelik süresince yapılacak eğitimlerdir" dedi.

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Annelik şefkatinin ve yüce dinin farkında olarak şunu söylemek isterim ki bilinçli anneler sağlıklı toplumun temelidir. Bu alanda yapılacak her yatırım son derece değerli ve eğitim elbette çok yönlü bir yatırım olması nedeniyle önemlidir. Bütün bu sebeplerle sağlık politikalarının yanında annelerimiz, bebeklerimiz ve çocuklarımızla ilgili yapılan sosyal sorumluluk politikalarını çok önemsiyorum. Toplum olarak dayanışmamıza katkı sağlayan Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil gibi projelerin, tüm yerel yönetimlerimize ve sivil toplum örgütlerine örnek olacağına inanıyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...