30 kiraz 320 de bademimiz var!

Düzenleyen:
30 kiraz 320 de bademimiz var!

GÜNDEM Haberleri

Kilis’te yakalanan teröristin cep telefonundaki SMS, PKK’nın kendi aralarında kullandığı şifreyi ortaya çıkardı.

Kara Kuvvetleri Komutalığına bağlı hudut birlikleri, yasa dışı sınır geçişlerini engellemek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Suriye’den yurda yasa dışı yollarla girmeye çalışan terör örgütü PKK/PYD üyesi, Kilis’in Gülbaba köyündeki Kemal Yanık Hudut Karakolunun sorumluluk bölgesinde güvenlik güçlerince yakalandı. Yakalanan kişi ve beraberindeki malzemeler, İlçe Jandarma Komutanlığına teslim edildi. Teröristin cep telefonundaki SMS ise bölücü terör örgütü üyelerinin şifreli mesajlaşmalarını ortaya çıkardı. “30 tane kiraz ve 320 tane bademimiz var daha. Eğer bademi dağıtamıyorsanız onların bir miktarını sizden alabiliriz” yazılı mesajdaki “kiraz”ın büyük çaplı, “badem”in ise daha küçük çaplı mühimmat olduğu tespit edildi.
Güvenlik güçlerince Mardin ve Şırnak’ta sürdürülen operasyonlarda ise 13 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bitlis’te, PKK’dan kaçan keskin bir nişancı güvenlik güçlerine teslim oldu. Mardin’in Yeşilli İlçesi’nde de 2 gün önce 3 ton bomba yükledikleri minibüsle eylem yapmayı planlayan, daha sonra bombalı aracı bırakarak kaçan 2 PKK’lı güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirildi.
Erciş ilçesinde yol kesip 3 tırı ateşe veren teröristlere yönelik operasyonda 17 kişi gözaltına alınırken, Bitlis’in Hizan ilçesi de PKK’ya ait 9 ayrı sığınak kullanılamaz hale getirildi.

30 kiraz 320 de bademimiz var!

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...