Kurtulmuş'tan dokunulmazlık açıklaması: Kararı siyaset değil mahkemeler versin

Düzenleyen:
Kurtulmuş'tan dokunulmazlık açıklaması: Kararı siyaset değil mahkemeler versin

GÜNDEM Haberleri

Dokunulmazlıkları kaldırılmasına dair açıklama yapan Kurtulmuş: “Dosyaların hepsi ile ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Mahkemeler ne karar veriyorsa, o kararlara uyalım.”

Bakanlar Kurulu dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında toplandı. Toplantıda, terörle mücadele başta olmak üzere bölgesel hususlar ele alındı. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, dokunulmazlıkların kaldırılması için yapılan çalışmaları değerlendirdi. Kurtulmuş şöyle konuştu: “Hadi buyurun hodri meydan. Parlamento’da şu anda bulunan dosyaların hepsi ile ilgili dokunulmazlıkları kaldıralım. Mahkemeler ne karar veriyorsa, o kararlara uyalım. Kararı da siyaseten biz değil, mahkemeler versin. Parti fark etmeden hangi milletvekili hakkında bir dosya varsa bu dosya kaldırılsın talebinde bulunduk. Bu samimi bir taleptir, reste karşı bir rest çekmek değildir. Siyaseti rahatlatan bir adımdır. Ümit ediyorum ki, 367’nin üstünde oy ile bütün değerli milletvekillerimiz destekleyecek. İnşallah 330’a gerek kalmadan referanduma gerek kalmadan bu konu halledilecektir. AK Parti olarak 316 kişi ile Anayasa değişikliğinde bulunacağız. İnşallah bütün arkadaşlarımız ile 316 kişi olarak orada bulunarak anayasa değişikliğinin geçmesi için gayret sarf edeceğiz. Aynı şeyi CHP, MHP’nin de yapmasını bekliyoruz.” 

‘ÇÖZÜME’ DÖNÜŞ YOK
Basında çıkan çözüm sürecine yeniden dönüleceğine dair iddiaları da yalanlayan Kurtulmuş şunları söyledi: “Bu iddia gerçeği yansıtmıyor. Durduk yerde Türkiye ‘biz hadi bu teröristlerle mücadele edelim’ demedi. Birileri düğmeye bastı, piyonları harekete geçirdi. Burada verilen mücadele sadece 3-5 tane teröriste karşı verilen bir mücadele değildir. Onları sahaya salanlarla yapılan bir mücadeledir ve sonuna kadar devam edecektir.”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...