Ergenekon kararına Hükümet ve AK Parti'den ilk yorum

Düzenleyen:
Ergenekon kararına Hükümet ve AK Parti'den ilk yorum

GÜNDEM Haberleri

Yargıtay'ın Ergenekon kararına ilişkin Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AK Parti adına ise Mehmet Özhaseki'den ilk yorumlar geldi. Akdoğan, "Paralel ihanet şebekesi darbe iddialarıyla ilgili yargı süreçlerini zehirleyerek akamete uğratmış ve davaları murdar etmiştir." ifadelerini kullandı.

Yargıtay'ın Ergenekon davasını esas ve usulden bozma kararı vermesine ilişkin Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki değerlendirmede bulundu.

AKDOĞAN: İHANET ŞEBEKESİ DAVALARI MURDAR ETTİ

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Twitter hesabından, Yargıtayın Ergenekon Davası kararına ilişkin açıklamada bulundu. Akdoğan, "Paralel ihanet şebekesi darbe iddialarıyla ilgili yargı süreçlerini zehirleyerek akamete uğratmış ve davaları murdar etmiştir." ifadelerini kullandı.

"MİLLLETİN GERÇEĞİ ÖĞRENME İMKANINI HEBA ETTİLER"

Paralel ihanet şebekesinin, darbe iddialarıyla ilgili yargı süreçlerini zehirleyerek akamete uğrattığını ve davaları murdar ettiğini belirten Akdoğan, "Kurumlara kumpas kuran, haysiyet cellatlığı yaparak herkese zulmeden hainler, milletin gerçeği öğrenme imkanını heba etmiştir. Adaletin değil entrikanın peşinde koşan bu kirli yapının kirletemediği gerçeklerin ortaya çıkması elbette bağımsız yargının görevidir." değerlendirmesini yaptı.

ÖZHASEKİ: NİHAYETİNDE HAK YERİNİ BULUYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, "Ergenekon Davası'nın temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını 'Delillerin toplanmasında hukuka aykırılık' gördüğü için usul ve esas yönünden bozdu bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Nihayetinde hak yerini buluyor, bir sürü gelişmeler oluyor. Neticesinde belki insanlar mağdur oluyor, biraz sıkıntılar oluyor ama adalet yerini buluyor. Demek ki doğrusu böyleymiş. Bunun çilesini çekenlere de geçmiş olsun demekten başka bir şey elimizden gelmiyor" diye cevap verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...