'Utanmasalar Meclis'e hendek kazacaklar'

Düzenleyen:
'Utanmasalar Meclis'e hendek kazacaklar'

GÜNDEM Haberleri

Mecliste terör estiren HDP’ye ve yandaşlarına tepki gösteren Davutoğlu, “Bu tipleri TBMM’nin kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Gönlümüzde bu vatana sahip çıkan her vatandaşımız birdir. Kıblemiz, bayrağımız, vatanımız birdir. Birbirimizin haklarını kıyamete kadar koruyacağız. Nifak tohumu ekmeye çalışanlara karşı her zaman bir olacağız” dedi. Muş’un 99. kurtuluş yıl dönümü kutlamaları ve toplu açılış törenine katılan Davutoğlu, meydanda halka hitap ederek, “Malazgirt’te Alparslan’ın ordusunda ecdadımız hep beraber savaşmadı mı? Biz bu toprakları hep beraber kendimize vatan yapmadık mı? O kahraman orduların fetihleriyle bu vatanı İslam yurdu kılmadık mı? Bu vatanın istiklali için kıyamete kadar omuz omuza olacak mıyız? Kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışanlara karşı bu al bayrağı hep zirvede tutacak mıyız?  İşte sizin bu ‘evet’ cevabınız, Kurtik Dağı’ndan Ağrı’ya kadar ulaşıyor” diye konuştu.  Geçmişte birlik ruhuna ihanet edenlerin, “Kürt, Türk, başörtüsü” diyerek milleti ötekileştirdiklerini kaydeden Davutoğlu, “AK Parti ile ötekileştirme dönemi bitti, ayrımcılığın her türü sona erdi, vesayet rejimi bitti” dedi. 14 yıl boyunca milletle el ele, gönül gönüle eski Türkiye’nin kötü izlerini silmenin mücadelesini verdiklerini anlatan Davutoğlu, “78 milyonun kardeşliğini pekiştirme çabası içinde olduk, özgürlükleri halkımızdan esirgeyen ne kadar yasak varsa hepsini kaldırdık, anadil üzerindeki yasakları kaldırdık” diye konuştu. Başbakan, inanç özgürlüğünü kısıtlayan baskıları sona erdirdiklerini, başörtüsü yasağını bir daha hortlamamak üzere kaldırdıklarını, faili meçhulleri sona erdirdiklerini kaydetti.

Mecliste terör estiren HDP’lilere ve yandaşlarına da tepki gösteren Davutoğlu, “Anayasa Komisyonu’na bu malum parti paralı provokatörler soktu. Neymiş, danışmanlarıymış. Hepsi kiralık eşkıya. Dağdaki, sokaktaki terörü Meclis’e taşımaya çalışıyorlar. Utanmasalar komisyon önüne de çukur kazıp, barikatlar kuracaklar  Yok öyle yağma. Sizin kazdığınız çukurlarda, sizin terör yapılanmanızı yok edeceğiz.  O kiralık Vandallar, TBMM’deki o toplantılara giremeyecekler, bir daha o toplantılara, o salonlara o kiralık eşkıyalar asla giremeyecek. Yargı süreci başlayacak. Bu tipleri Meclis’in kapısının önünden bile geçirmeyeceğiz” diye konuştu. Başbakan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriyelilerle Kilisliler arasına nifak sokmaya çalıştığını da belirterek, “Türk vatandaşı olan iş yeri sahipleri nasıl vergi ödüyorsa Suriyeliler de aynı şekilde vergi ödüyor. Peki Kılıçdaroğlu bile bile bu yalanları neden söylüyor? Bu yaklaşım, Kilis’e atılan roket gibi tehlikeli." dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...