Halkın yüzde 89'u 'vekillere dokunun' diyor

Düzenleyen:
Halkın yüzde 89'u 'vekillere dokunun' diyor

GÜNDEM Haberleri

MAK’ın anketine göre vatandaşın çoğu dokunulmazlıkların kalkması taraftarı. Yarın seçim olsa AK Parti’nin oyu yüzde 52.5, HDP ise baraj altı.

Sinem ERCİYAS

MAK Danışmanlık tarafından 25-29 Nisan arasında gerçekleştirilen gündem araştırmasından son günlerin popüler tartışma konusu “dokunulmazlık” ve “laiklik” konularında çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. 5 bin 500 kişi ile yüz yüze görüşmelerle yapılan çalışmada Türkiye’nin nabzı tutuldu. “Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz? “ sorusuna katılımcıların yüzde 52.5’i AK Parti, yüzde 22’si CHP, yüzde 11’i MHP, yüzde 8’i ise HDP cevabını verdi. Türk tipi başkanlık sisteminin referanduma taşınması halinde ise vatandaşın yüzde 57’si “evet”, yüzde 33’ü “hayır” tercihinde bulunacağını belirtirken, yüzde 10’u kararsız kaldı. “Teröre destekle suçlanan vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını onaylıyor musunuz?” sorusuna ise yüzde 89 evet, yüzde 5 hayır cevabı geldi. Halkın yüzde 6’sı da kararsız kaldı.

Yeni anayasada laiklik kavramının yer alıp almaması konusunda ise katılımcıların yüzde 44’ü yer alması, yüzde 33’ü de yer almaması gerektiğini söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...