Sabah Van akşam Diyarbakır

Düzenleyen:
Sabah Van akşam Diyarbakır

GÜNDEM Haberleri

Van'da PKK saldırısında 1 polis ve 1 bekçi şehit oldu. Diyarbakır'da ise polise yönelik bombalı saldırıda gözaltındaki 3 şüpheli öldü, 12'si polis 45 kişi yaralandı.

Terör örgütü PKK’nın hainliği bitmiyor. Van'ın İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi Karlıova Sokakta yola patlayıcı döşendiği ihbarını alan polis ekipleri, dün saat 09.00 sıralarında bölgede geniş güvenlik tedbiri alırken olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi. Yapılan inceleme ve güvenlik tedbirlerinin ardından bomba imha edilmek istenirken, patlama meydana geldi. Patlamada, 2 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 polis de yaralandı. Yaşanan olayın ardından bölgeye çok sayıda polis sevk edildi. Patlamanın yaşandığı sokak ve çevresine giriş ve çıkışlar yasaklanırken, bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Şehitlerin bomba uzmanı Ahmet Çam ile çarşı mahalle bekçisi Ferhat Arslan olduğu açıklandı. Vanlı olan Ferhat Arslan ile Ankara nüfusuna kayıtlı Ahmet Çam’ın çok iyi iki arkadaş oldukları ve emniyet teşkilatında ‘ayrılmaz ikili’ olarak adlandırıldıkları belirtildi. Şehitler Ferhat Arslan ve Ahmet Çam’ın son olarak Van Gölü kıyısında omuz omuza çektirdikleri fotoğraf ise yürekleri dağladı. Şehitlerden Ferhat Aslan’ın baba ocağında yas hâkim. İlçenin Karşıyaka Mahallesindeki babaevine dev Türk bayrağı asıldı. Evli ve 4 çocuk babası bekçinin yakınları aileyi yalnız bırakmadı. Gözyaşlarına hâkim olamayan şehit Aslan’ın Muhammed ismindeki oğlu ise yakınları tarafından teselli edildi.
3 ŞÜPHELİ ÖLDÜ, 45 YARALI VAR
Bir bombalı saldırı da akşam saatlerinde Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde yaşandı. Dicle Bulvarı’nda terör suçu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınan bazı şüphelileri sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis midibüsünün geçişi sırasında PKK’lı teröristlerce bomba yüklü araç infilak ettirildi. Patlamada, servis aracındaki 3 şüpheli hayatını kaybetti, 12’si polis 45 kişi de yaralandı. Ölen 3 kişinin, örgüt adına Diyarbakır’ın Bismil ilçesindeki fabrikaya el koyma suçunu işledikleri iddiasıyla gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi. Yaralananlar arasında annesi D.Ç. ile parkta bulunan 1 aylık Z.L.Ç. isimli kız bebek de bulunuyor.

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...