Siyah çelenk için polise saldırdılar

Düzenleyen:
Siyah çelenk için polise saldırdılar

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Merkezine siyah çelenk bırakmak isteyen CHP’liler, kendilerine izin vermeyen polise tekmelerle saldırdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun önüne cenazede kurşun atan şehit dayısı İrfan Cengiz’in, “Tehdit için yapmadım, bilinçli değildi” şeklindeki pişmanlık açıklamalarına rağmen CHP’liler dün de ‘kurşun gerilimi’ni devam ettirdi. Mermi atılması hadisesinden ötürü AK Parti’yi suçlayan CHP’liler, polisi karşılarına aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermek isteyen partililer dün ilk olarak CHP Genel Merkezi’nin önünde bir araya geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu da toplanan partililere hitaben bir konuşma gerçekleştirdi. Camide kendisini protesto edenlerin Müslüman olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Mübarek bir aydayız. Hepimizin manevi duygularının yoğunlaştığı bir aydayız. Eğer cenaze namazında birileri size provokasyonlarla hakaret etmeye kalkıyorsa onların hiçbirisi Müslüman değildir. Hiçbirisi insan sevgisini bilmiyor. Ne zamandan beri camiler siyasette arena olmaya başladı? Biz herkesin sorunsuz bir Türkiye’de yaşamasını istiyoruz. En büyük arzumuz, idealimiz bu. Bu arzuyu yerine getirmek için birlikte mücadele edeceğiz. Çakallara karşı birlikte göğsümüzü siper edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bu konuşmasının ardından galeyana gelen CHP Ankara Kadın Kolları ve Gençlik Kolları üyeleri, AK Parti Genel Merkezi’ne siyah çelenk bırakmak üzere yürümeye başladı. Bu sırada partililer, 100 metre ileride polisin barikat engeliyle karşılaştı. Polis barikatına takılan CHP’liler, görevli polislere çelengi AK Parti Genel Merkezi’ne bırakmak istediklerini söyledi. Polisin izin vermemesi üzerine, CHP’liler emniyet görevlilerine karşı çıktı. Barikatı zorla geçmek isteyen ve barikata tekmelerle saldıran CHP’lilerle polis arasında arbede yaşandı. Polis, partililere biber gazıyla müdahale etti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...