Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AB anketinden çıkan sonuç: Yüzde 68 bitirelim

Düzenleyen:
AB anketinden çıkan sonuç: Yüzde 68 bitirelim

GÜNDEM Haberleri

AB ile ilişkilerin sorulduğu 2 bin 700 kişinin yarıdan fazlası ‘Müzakereleri bitirelim’ derken ‘Müzakereler sürmeli’ diyenler azınlıkta kaldı.

İsmail Sonsuz ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘AB için referandum’ çıkışının ve İngiltere’den çıkan ‘Brexit’ kararının ardından MAK Danışmanlık tarafından 23-24 Haziran’da Türkiye genelinde yapılan ‘Türk Toplumunun AB Müzakere Sürecine Bakış Açısı’ konulu araştırmadan çarpıcı neticeler çıktı. AB ile ilişkilerin sorulduğu 2 bin 700 kişinin yarıdan fazlası ‘Müzakereleri bitirelim’ derken ‘Müzakereler sürmeli’ diyenler azınlıkta kaldı. “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifade ettikleri gibi Türkiye’nin yaklaşık 40 yıldır kapısında beklediği AB ile devam eden müzakere sürecinin devam ettirilip ettirilmemesi konusunda bir referandum yapılsa oyunuz ne olur?” sorusuna, yüzde 68’lik kesim ‘Türkiye müzakereleri bitirmelidir’ cevabını verdi. Yüzde 23’lük kesim ‘Müzakerelere devam edilmeli’ derken, ‘kararsızlar’ yüzde 9’da kaldı.  Araştırmada, “Size göre AB, Türkiye’yi almak konusunda samimi mi, değil mi?” sorusunu, yüzde 82 gibi yüksek çoğunluk ‘samimi değil’ diye cevapladı. ‘Samimi’ diyenler yüzde 12’de kalırken, yüzde 6’lık kesim ‘kararsız’ olduğunu bildirdi. Araştırmanın analizinde, “Son dönemde tek kelime ile güven bitmiş durumdadır. Bunun en önemli nedeni ise Avrupalı idarecilerin Türkiye’nin üyeliği konusundaki onur kırıcı üsluplarıdır” denildi. 

AB anketinden çıkan sonuç: Yüzde 68 bitirelim

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...