Dünya ilk defa yanımızda, 'İstanbul yalnız değilsin'

Düzenleyen:
Dünya ilk defa yanımızda, 'İstanbul yalnız değilsin'

GÜNDEM Haberleri

Üç gün önce yaşadığımız terör saldırısının ardından Türkiye tek yürek olmuşken, diğer ülkeler de acımıza ortak oldu.

Saldırıda hayatını kaybeden 44 kişi için içimiz hâlâ acırken Almanya, Bosna Hersek, Avustralya ve ABD’den moral mesajları geldi.  İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşanan ve 44 masum vatandaşın ölümüyle sonuçlanan alçak saldırı dünyada ilk defa ciddi anlamda tepki gördü. Daha önce ülkemizde cereyan eden büyük çaplı saldırılara sessiz kalan dünya ülkeleri, tekpilerini sadece kınama yerine bir eylem gerçekleştirerek gösterdi. Acımıza ortak olan ülkeler, bu sayede teröre karşı yalnız olmadığımızı da ortaya koydu. Almanya’nın başkentinin sembolü olan Brandenburg kapısı, önceki gece ay yıldıza büründü. Kapıya yansıtılan Türk bayrağıyla, İstanbul’daki terör saldırısı kınandı. Öte yandan Berlin senatosu dün kamu binalarında bayrakları yarıya indirerek Türkiye ile dayanışma gösterdi. 
Dünya ilk defa yanımızda, 'İstanbul yalnız değilsin'
Mostar da kırmızı-beyaz

Diğer tarafta ise Bosna Hersek’in en önemli sembollerinden biri olan tarihi Mostar Köprüsü, terör saldırısı sonrası Türk bayrağının renklerine bürünürken, Türkiye’yi hedef alan terör saldırılarının bir an önce sona ermesi mesajı verildi.
Dünya ilk defa yanımızda, 'İstanbul yalnız değilsin'
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’ın Dam Meydanı’nda bulunan Amsterdam Kraliyet Sarayı duvarına, havalimanı saldırısı sonrası Türkiye ile dayanışma için Türk bayrağı yansıtıldı. 
Avustralya da kınadı
Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull ve Dışişleri Bakanı Julie Bishop’ın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınayan açıklamalarının ardından Victoria eyaletindeki bazı binalar Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı. Victoria Eyalet Parlamentosu, Melbourne Belediyesi ve Victoria Eyalet Kütüphanesi, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını göstermek için binalarının dış cephesini Türk bayrağının renkleriyle ışıklandırdı. Birçok uluslararası konsere ev sahipliği yapan Melbourne Sanat Merkezi’nin 162 metrelik kulesi kırmızı-beyaz renklerle aydınlatıldı.
Dünya ilk defa yanımızda, 'İstanbul yalnız değilsin'
Türkiye’yi aramalar ücretsiz
ABD ve İsveç’teki GSM operatörleri Atatürk Havaalanında yaşanan terör saldırısındaki üzüntüyü Türk müşterileriyle paylaşıyor. Türk milletine baş sağlığı dileyen GSM operatörleri, yaptıkları toplantıda Türkiye’ye yapılan arama ve mesajlaşmaları 1 günlük ücretsiz yapma kararı aldı. Türk ailelerin rahat görüşmelerini sağlamak için bu kararın alındığı belirtildi. 
Dünya ilk defa yanımızda, 'İstanbul yalnız değilsin'
Çok güzel hareketler bunlar
Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısının ardından Türkiye’ye bir destek de Youtube’dan geldi. Video sitesi YouTube, Türkiye’ye destek amacıyla logosunun yanına Türk bayrağı koydu.

Kosova’da destek yürüyüşü
Kosova halkı İstanbul’da yaşanan terör saldırını protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Kosovalılar, geniş katılımla düzenlenen yürüyüşün ardından Türkiye’nin Prizren Başkonsolosluğu’nda binanın önüne karanfil bırakarak Kosova’nın her zaman Türkiye’nin yanında durmayı sürdüreceği ifade edildi. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...