Sosyal medyada Suriyelileri hedef gösterdi, polis gözaltına aldı

Düzenleyen:
Sosyal medyada Suriyelileri hedef gösterdi, polis gözaltına aldı

GÜNDEM Haberleri

Bir kişi sosyal medyada Suriyelileri hedef göstererek, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden" paylaşımda bulunduğu için polis tarafından gözaltına alındı.

Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sosyal paylaşım sitesi üzerinden "halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden veya aşağılayan" bir kişiyi tespit ederek yakaladı.

SURİYELİLERİ HEDEF ALAN PAYLAŞIM YAPTI

Geçen pazar günü saat 14.00 sıralarında bir şahıs sosyal paylaşım sitesinden Suriyelileri hedef alarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden bir paylaşım yaptı.

"İŞ BAŞA DÜŞTÜ"

Paylaşımda, "Dün Suriyeliler Mavişehir'de bir vatandaşımızdan otopark ücreti istemiş, vermediği için hastanelik edene kadar dövmüşlerdir. Tedavisi hastanede yapılan kardeşimizin durumu iyi. Yetkililer bir şey yapmıyorsa iş başa düştü. Karşıyaka semtine şehrine sahip çık. Bu hafta hakkını vereceğiz. Hodrimeydan" ifadelerini kullandı.

POLİS KİMLİĞİNİ TESPİT ETTİ

Paylaşımdan sonra Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, söz konusu yazıyı yazanın S.A.(27) isimli şahıs olduğunu tespit etti.

GERÇEK OLUP OLMADIĞINI BİLMEDEN PAYLAŞMIŞ

Edinilen bilgiye göre S.A., olayın gerçek olup olmadığını bilmediği, başkasından duyması üzerine böyle bir paylaşımda bulunduğunu beyan etti.

SERBEST BIRAKILDI

Yapılan görüşme sonrasında yazıyı kaldırarak yerine özür ve tekzip yayınlaması üzerine S.A. yakalandı. S.A. isimli şahıs alınan ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca serbest kaldı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...