Eroğlu: Darbede bedbahtlara tarihî tokat vuruldu

Düzenleyen:
Eroğlu: Darbede bedbahtlara  tarihî tokat vuruldu

GÜNDEM Haberleri

“Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Herkes devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. 80 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz.” “Biz birliğimizi ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece Allah’ın izni ile böyle bir hainliğe bir daha kimse cesaret edemez.”

Damla Peker ANKARA
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin hem kendi hem de damadının kapısına dayandıklarını ifade ederek, cuntacıların gelişinin kamera kayıtlarından ortaya çıktığını söyledi. 
15 Temmuz gecesi yaşadıklarını gazetemize anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, şunları söyledi: “16 Temmuz 2016 günü İstanbul’da Ekonomik Durum ve Yatırımlar ile alakalı Başbakanımız Binali Yıldırım riyasetinde toplantı yapılacaktı. Bu yüzden 15 Temmuz akşamı İstanbul’a uçakla gittim. Atatürk Havaalanı’ndan sivil plakalı bir araç ile eskortsuz Anadolu Yakası’ndan evime gidiyordum. Şoförüm ‘Efendim Boğaziçi Köprüsü’nde trafik olabilir, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçelim’ dedi. Bu dediğim 21.30 civarında. Tam köprüden geçerken baktım Asya yakasından Avrupa yakasına geçişler durdurulmuş, öbüründe de birtakım tedbirler alınmış, kontrollü geçiş veriyorlar. Sivil plakalı basit bir araç içinde ben de geçtim gittim. Bir gariplik vardı. Birkaç görüşme neticesinde darbe olduğunu anladım. Aklıma ilk olarak Cumhurbaşkanımız geldi. Sayın Cumhurbaşkanımızın koruması Muhsin Bey’i aradım. ‘Hazırlık yapıyorum’ dedi. Ben de eve gitmeden oradan DSİ İstanbul Bölge Müdürlüğüne gittim. Çocuklara dedim ki; sizler evi derhal terk edin. İyi ki terk etmişler. Kamera kayıtlarından evimize askeri araçla bir ekibin geldiğini gördük. Hatta damadımın evine de bir başka hain takımı gitmiş. Tabi ki onlar da evi terk etmişlerdi.
“KIŞLA ÖNLERİNİ KAPATIN” TALİMATI
Bu sırada ‘ne yapılabilir’ diye düşündüm. Aklıma FETÖ’cülerin olduğu kışla önlerini, yolları, iş makinaları ve kamyonlarla kapatmanın isabetli olacağı geldi. Avrupa yakası hafriyatçılarını damadım İhsan ile aradık. Hafriyatçılar Birliği’nden Süleyman Beyin hafriyat kamyonlarının Hasdal Kışlası, havaalanı ve diğer kışlalara yönlendirilmesini istedik. Bazı dernek ve ocakların yetkililerini aradık. Bakanlıktan DSİ Genel Müdürü ve Orman Genel Müdürü’nü arayarak bütün iş makinaları ve kamyonların Türkiye genelinde kışla önlerine konuşlanması talimatını verdim. Saat 03.00 civarında Millî Savunma Bakanımız aradı. ‘Mamak’taki 4’üncü Kolordu’nun çıkışlarını Orman ve DSİ teşkilatlarının dev araçları ile kesin’ dedi. Bakanlığıma bağlı DSİ ve OGM’nin iş makineleri Ankara Mamak General Eşref Akıncı Kışlasının girişine yığılarak giriş çıkışlar kapatıldı ve daha büyük olayların yaşanmasının önüne geçildi.
ONUN KONUŞMASI BİZE GÜVEN VERDİ
Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın konuşmaları aziz milletimize olduğu gibi bana da ziyadesiyle güven verdi. Bu şerefli milletin bir ferdi olarak ne kadar gurur duysak azdır. Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi birlik ve beraberliğini bir kere daha muhteşem bir şekilde bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz gecesi Çanakkale ve İstikbal Harbimizin ruhunu taşıyan asil milletimizin feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Bakanlar Kurulunun kararlılığı ile birlik ve beraberliğini en güçlü şekilde göstererek aziz milletimizin ve devletimizin bekasına kasteden bedbahtlara tarihin en anlamlı tokadı vurulmuştur. Bu zaferin esas sahibi milletimizdir. Herkes devletine, milletine, bayrağına sahip çıktı. 80 milyon vatandaşımıza şükran borçluyuz.
MİLLETİMİZ KİMİN OYUNCU OLDUĞUNU İYİ BİLİYOR
Eğer FETÖ’nün hain planı başarılı olsaydı, Türkiye iç savaşa sürüklenecek, kardeş kanı akacak, milletin iradesi ortadan kalkacaktı.  Mazlumların umudu olan Türkiye, çok ağır bedeller ödemek zorunda kalacaktı. Şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti,  Aziz Milletimizin azim ve kararlılığı Rabbimin yardımıyla bu belayı da atlatmış olduk. Bu ihanetin bedelini bu girişimin içinde olanlar çok ciddi bir şekilde ödeyecekler bundan kimsenin şüphesi olmasın. Maalesef bazı çevreler kasıtlı olarak 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünü deyim yerindeyse sulandırıyor. Her şey milletimizin gözü önünde oldu. Mahkemelerde adeta bir tiyatro sergileniyor, ama milletimiz kimin oyuncu olduğunu çok iyi biliyor. Biz millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi muhafazaca ettiğimiz ve içerideki ve dışarıdaki hainlere fırsat vermediğimiz sürece Allah’ın izni, aziz Milletimizin cesareti ve kararlılığıyla böyle bir hainliğe kimse cesaret edemez diye düşünüyorum. Ama rehavete kapılmamalı, uyanık olamaya devam etmeli, 15 Temmuz alçak darbe girişiminde yaşananları asla unutmamalı ve unutturmamalıyız.” 

GELİŞMELERİ TWİTTER’DA ANBEAN PAYLAŞTIM

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 15 Temmuz akşamı Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla alçak girişimin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini ifade ettiğini belirterek, şunları söyledi: “Darbe teşebbüsü ile alakalı gelişmeleri vatandaşlarımızla anbean sosyal medya üzerinden paylaştım ve bu hain darbe girişimini engelleyen kahraman milletimize ve hemşehrilerime şükranlarımı sundum. Paralelle mücadeleyi ilk başlatanlardan birisi olarak FETÖ’nün darbe girişimi sonrası Bakanlık bünyesinde titiz soruşturma başlattık. Bakanlığımızda FETÖ ile bağlantısı tespit edilen personeller görevlerinden ihraç edildi.”

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...