Filistinliler, zulme ölümüne direniyor

Düzenleyen:
Filistinliler, zulme ölümüne direniyor

GÜNDEM Haberleri

İsrail bildiğini okuyor. BM, AB, Rusya ve ABD ise yuvarlak sözlerle İsrail’e gizli desteğini sürdürüyor.

İsrail’in geçen hafta Harem-i Şerif’in kapılarına koyduğu metal arama dedektörleri nedeniyle Kudüs’te başlayan gerginlik tırmanarak sürüyor. İsrail’in metal arama cihazı uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, bir haftadır vakit namazlarını Mescid-i Aksa’nın kapılarında eda ediyor. İsrail polisinin devamlı sert müdahalesine maruz kalan cemaat, her gün sayıları daha da artarak Aksa’nın kapılarında toplanıyor. Önceki akşam Aksa’nın kapısında toplanan binlerce Filistinliye polisin sert müdahalesi sonucu 1 kişi öldü, 57 kişi yaralandı. En az 23 Filistinli de gözaltına alındı. Filistin halkının bir haftadır sergilediği kararlı direniş sebebiyle İsrail hükümeti göz boyamak için metal dedektörlerin azaltılabileceğini açıkladı. 
İsrail tarafında konuyla ilgili tek toplumsal gösteri ise İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in konutu önünde gerçekleşti. Yaklaşık 200 kadar sol görüşlü Yahudi aktivist, Aksa’nın kapılarındaki dedektörlerin derhal kaldırılmasını talep etti. 
Filistinli Müslümanlara destek için Aksa’nın kapısına gelen Başpiskopos Hana Atallah da “Kudüs’teki kiliseler Mescid-i Aksa ile dayanışma içerisinde olduklarını ilan etti” dedi. 
Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB), Rusya ve ABD’den oluşan Ortadoğu Dörtlüsü ise yaptığı açıklamada yine yuvarlak sözler kullanıp İsrail’e gizli desteği sürdürdü.
İSRAİL ELÇİLİĞİNDE OLAY
Bu arada Ürdün’ün başkenti Amman’daki İsrail Büyükelçiliği binasında, polisi alarma geçiren bir olay yaşandı. Ürdünlü bir kişi, elçilikte görevli bir İsrailli’ye bıçakla saldırıp ağır yaraladı. Saldırgan, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu öldü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...