Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu’ya “foto saldırı”

Düzenleyen:
Bakan Soylu’ya  “foto saldırı”

GÜNDEM Haberleri

Soylu, cenaze provokasyonuna sebep olanlardan birinin kendisiyle daha önce çektirdiği fotoğraf üzerinden fitne çıkarmak isteyenlere sert çıktı

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesin cenazesindeki provokasyona sebep olan saldırganlardan Murat Alp ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraf çektirdiği ortaya çıktı. Hedefe konulan Bakan Soylu isyan etti. Soylu, “Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi, talimatlarımız sonucu yapılan incelemede fotoğraf çekilenlerden birinin de gözaltına alınması, fitne gerçeğini değiştirmez, tam tersine bu konudaki hassasiyetimizi ve olaya bakışımızı ortaya koyar. Talimatlarımız sonrası tahkikatın derinleştirilmesi sonucu 48 kişinin ifadesi alındı ve ifadesi alınan bu şahıs da savcının talimatıyla ertesi gün gözaltına alındı ve halen gözaltındadır” dedi.

Cenazede yaşanan olaylarla ilgili olarak da Bakan Soylu şunları söyledi: “Bazı HDP’li milletvekilleri beni aradı. Anlatıyorlar ‘şöyledir böyledir’ diyorlar. Dedim ki tahrike gerek yok, biz bu işin üstesinden geliriz. Bu arada dediler ki ‘biz bu cenazeyi buradan çıkaracağız, definden.’ Dedim ki bakın çıkartmayın bu yanlış olur, ayıp olur. Bunu yaptırmamalıyız. Bunlar 5, 10 dakikanın içinde gerçekleşiyor, olay zaten 20, 25 dakikalık bir olay. Ben hemen oraya geliyorum bekleyin dedim. Gittik oraya baktım ki ben gelmeden cenazeyi çıkartmışlar. Durdurun cenazeyi dedim, durdurdular. Cenazeyi biz buraya tekrar defnedelim... Orada ailenin şöyle bir değerlendirmesi oldu, ‘bu kadar olaydan sonra eğer tekrar bir şey olursa biz çok üzülürüz.’ dediler. Ben de bunu insani gördüm. O zaman dedim bir değerlendirme yapın hep beraber, ne yapmak istiyorsanız biz size yardımcı olalım. “Bu arada şöyle ifadelerde geldi, ben kamuoyuna herşeyi açıklamakla yükümlüyüm telefonda bana söylenenler ‘bize Ermeni dölü’, ‘siz Kürt’sünüz’, ‘Alevi’siniz’ dediler. Bir sürü şey söylendi. Ben arkadaşlarımıza mezarlığa gittiğimde sordum, böyle ifadeler oldu mu? Güvenlik görevlileri dediler ki ‘böyle ifadeler olmadı.’ Olur bazen güvenlik görevlileri duymamış olabilirler, bazen söylemekten imtina edebilirler. Dedim ki getirin videoları, bütün videoları izledik. Orada 1 saat, tek tek ne söylendi, ne yapıldı, ne edildi. Böyle bir laf yok bir kere, böyle bir söz yok. Gece saat 1, 1 buçukta ‘İçişleri Bakanı saldırganların birisiyle beraber karakolda fotoğraf çektirdi.’ Yuh ya yuh. Öyle senaryolar üretiyorlar ki...”

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...