Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Tezkere Meclis'te! Hükûmet üç yıl daha yetki istedi

Tezkere Meclis'te! Hükûmet üç yıl daha yetki istedi
Fotoğraf Başlığı Tezkere Meclis'te! Hükûmet üç yil daha yetki istedi

Hükûmet, Türk askerinin Irak ve Suriye’deki operasyonları için TBMM’den bu kez üç yıl süreyle yetki istedi. Tezkerede, terör tehdidinin sürdüğü ve kalıcı istikrarın sağlanamadığı vurgulandı.

Kaydet
a- | +A

HABER MERKEZİ ANKARA - Hükûmet, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyi ve Suriye’de gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonlar konusunda Türk askerinin yurtdışına çıkabilmesi için TBMM’den üç yıl daha yetki istedi.

Önceki tezkerelerde yetki süresi iki yıl olarak belirtiliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan yetki tezkeresinde, Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde terör tehdidinin sürüyor olması ve kalıcı istikrarın henüz tesis edilememesinin, millî güvenlik açısından risk ve tehdit oluşturmaya devam ettiği belirtildi.

BAKMADAN GEÇME
AK Parti
HABER

AK Parti'den Gazze Görev Gücü ile ilgili açıklama: Her türlü tezkere ve talebi destekleyeceğiz

Ayrıca, terör örgütleri PKK/PYD-YPG’nin, Suriye merkezi yönetimine entegre olmaya yönelik adım atmayı ayrılıkçı ve ayrıştırıcı gündemi dolayısıyla reddettiği, ülkede kalıcı istikrarın tesisine yönelik sürecin ilerletilmesini de engellemeye çalıştığına dikkat çekildi. Tezkerede, Suriye’de mevcut yönetimin beklenti ve ihtiyacı doğrultusunda ülkenin terörle mücadele imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi, mayınların temizlenmesi süreçlerinde desteğe ihtiyaç olduğu belirtildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Gazete Haberleri Gündem
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.