"İşe alımda öncelik eğitim, sağlık, yargı"

Düzenleyen:
"İşe alımda öncelik eğitim, sağlık, yargı"

GÜNDEM Haberleri

Kamuya personel alımına devam edeceklerini söyleyen Maliye Bakanı Ağbal, öğretmen, hâkim, savcı, sağlık personeli ve araştırma görevlisi alımına öncelik vereceklerini ifade etti...

Gelecek yıl için Orta Vadeli Program (OVP) hazırlıklarını yoğunlaştıran hükûmet, personel alımına ilişkin olarak da planlamasını tamamladı. Bu konuda bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında öncelikli olarak eğitim, yargı, sağlık gibi kritik alanlarda personel alımı yapılacağını belirtti. OVP ve bütçe çalışmalarının devam ettiğini, kamunun gelecek yıl da belirli sayıda personel almaya devam edeceğini söyleyen Bakan Ağbal “OVP açıklandığında rakamlar net şekilde görülecek. Gelecek yıl öncelik öğretmen, hakim, savcı, sağlık personeli ve araştırma görevlisi alımlarında olacak. Geçen yıllarla benzer rakamlar olacağını söyleyebilirim.” dedi. 

SANAL PARAYA KURAL GELECEK
Sanal para birimi Bitcoin’e yönelik tartışmaları değerlendiren Ağbal, teknolojinin getirdiği imkanlarla bu tür yeni ödeme sistemlerinin geliştiğini söyledi. Ağbal, paranın tamamen sanal niteliğe bürünerek sahibinin ortadan kalkacağının altını çizerek, şöyle devam etti: “Uluslararası finans sistemini orta ve uzun vadede derinden etkileyecek gelişme. Şu anda başlangıç aşamalarında ama bu alanın mutlaka kontrol alına alınması, kural ve kaidelere bağlanması lazım. Bu konuda da uluslararası finans sisteminde birtakım gelişmeler mutlaka olacaktır. Türkiye de her zaman olduğu için bu gelişmelerin içinde yer alacak.”

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...