'Gayrimeşru oluşumlara izin yok'

Düzenleyen:
'Gayrimeşru oluşumlara izin yok'

GÜNDEM Haberleri

Tezkerede, Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumuna atıf yapılarak, ‘etnik temelli ayrılıkçılığa’ izin verilmeyeceği belirtildi.

TBMM Bürosu ANKARA
Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumu ve Suriye’deki gelişmeleri dikkate alan hükûmet, yeni bir sınır ötesi operasyon tezkeresi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundu. Bugün TBMM Genel Kurulunda yapılacak tezkerede, geçen yılkinden farklı olarak dikkat çekici ifadeler yer alıyor. Sınır ötesi operasyon için Meclis’ten bir yıl süre ile izin talep edilen tezkerede Kuzey Irak’taki bağımsızlık referandumuna atıf yapılarak, bu tip etnik ayrılıkçılık girişimleri ile milli güvenliği tehdit edecek oldubittilere izin verilmeyeceği vurgulandı. Tezkerede şu ifadelere yer verildi:
“Irak’ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere Suriye’de mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri ülkemize yönelik eylemlerini sürdürmektedir. Bütün bu gelişmeler çerçevesinde, terör ile Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü bozmaya ve sahada gayrimeşru oldubittiler oluşturmaya yönelik, milli güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eyleme karşı, uluslararası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin alınması millî güvenliğimiz açısından hayati önem arz etmektedir”
BİR YIL UZATMA TALEBİ
Tezkerede, Astana süreci ile başlayan ateşkesin kalıcı barışa ve çözüme ulaştırılması yönünde Türkiye’nin ilgili diğer ülkelerle yürüttüğü çalışmalarda önemli mesafe kaydedildiği de hatırlatıldı. Tüm bu gelişmeler ışında, tezkere ile Türkiye’nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketler ve her türlü güvenlik riskine karşı tedbir alınması, TSK’nın sınır ötesi harekâtı için yabancı ülkelere asker gönderilmesi ve aynı amaçlarla yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması için hükümete verilen iznin 30 Ekim 2018’e kadar uzatılması talep ediliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...