Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Millî Savunma Bakanı Canikli, Gürcistan'da

Düzenleyen:
Millî Savunma Bakanı Canikli, Gürcistan'da

GÜNDEM Haberleri

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkilerin artarak devam ettiğini belirtti.

Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak  üzere geldiği Gürcistan'ın Batum kentinde, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti  Başkanı Zurab Pataradze ile görüştü.Gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden Bakan Canikli,  Gürcistan ve Türkiye arasında çok özel ilişkilerin olduğunu söyledi. İki ülke  arasındaki yakınlaşmanın halkların talebi olduğunu ve bunun önünde kimsenin  duramayacağını dile getiren Canikli, Sarp Sınır Kapısı'ndaki yoğun  hareketliliğinin bunun kanıtı olduğuna dikkati çekti.

"Türkiye ve Gürcistan arasındaki ilişkiler artarak devam ediyor."  diyen Canikli, Türk ve Gürcistan halklarının birbirini sevdiğini ve bunun da iki  ülke arasındaki ilişkilerin derinleşmesine katkı sağladığını dile getirdi.  Türkiye'de aralarında milletvekillerinin de bulunduğu Gürcistan kökenli çok  sayıda vatandaşın olduğunu vurgulan Canikli, soğuk savaş döneminde iki halk  arasına örülen duvarların yanlış olduğunun altını çizdi.

Gürcistan'da Türk İş adamlarının önemli yatırımlarının olduğunu ifade  eden Bakan Canikli, Sarp Sınır Kapısı'nın kapasitesinin artırılmasına yönelik  projede sona gelindiğini kaydetti.

ACARA ÖZERK CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ BAŞKANI PATARADZE

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümeti Başkanı Zurab Pataradze ise "Hoş geldiniz" diyerek karşıladığı Canikli'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti  aktardı."Dost" olarak adlandırdığı Türkiye'nin her zaman toprak bütünlüklerini  koruduğunu belirten Pataradze, bunun için Bakan Canikli'ye teşekkür etti.Pataradze, geçen sene boğulan iki dalgıç için Türkiye tarafından  gönderilen arama kurtarma gemisi için de şükranlarını sunrak artan Türk turist  sayısından duydukların memnuniyeti dile getirdi.Görüşme kısa süreli görüntü alınmasının ardından basına kapalı  gerçekleşti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...