Erdoğan açıkladı! Emniyette ABD'nin silahları kullanılmayacak

Düzenleyen:
Erdoğan açıkladı! Emniyette ABD'nin silahları kullanılmayacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sig Sauer diye silah bundan sonra emniyet teşkilatımızda kullanılmayacak. Kendi silahımızı kullanacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye silah hibe etmesine tepki gösterdi. Erdoğan, Türk polis teşkilatının kullandığı Sig Sauer silahı için alınan kararı da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde valilere hitap etti. ABD'nin Türkiye'ye karşı tavırlarına sert tepki gösteren Erdoğan, son dönemlerde yaşanan gelişmelere işaret etti.

"SİG SAUER KULLANILMAYACAK"

ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'ye verdiği silahlara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bundan sonra artık polis teşkilatımız 'Sig Sauer' diye bir silah kullanamayacaktır" dedi. Erdoğan, yerli silahların tercih edileceğini de duyurdu.

Sig Sauer P229 model silahların aynı zamanda birçok alt serisi bulunuyor. Silahların fiyatları ise 3 bin 850 ile 6 bin dolar arasında değişiyor.

Sig Sauer model silahların teknik özellikleri:

Kalibre: 9 mm Luger.357 SIG, .40 SW
Uzunluk: 180 mm
Namlu uzunluğu: 99 mm
Ağırlık(boş): 770 g
Kapasite: 12+1

NE OLMUŞTU

ABD, terör örgütü PKK/PYD'ye seri numaralarını kaydettiği silahları daha sonra 'geri alınabileceği' iddiasıyla yoğun bir şekilde sevk diyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...