Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İdlib sınırında doçka sesleri... Çatışma yaşanıyor

Düzenleyen:
İdlib sınırında doçka sesleri... Çatışma yaşanıyor

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, dünden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladığı bildirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "Bir gece ansızın gelebiliriz' dedik ve bu gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz, Özgür Suriye Ordusu ile İdlib'le ilgili şu anda operasyonu başlattı" sözleri üzerine İdlib'ten doçka sesleri gelmeye başladı. Yapılan doçka atışlarının sesleri sınırın sıfır noktasındaki Reyhanlı'dan da duyuldu. Silah seslerinin ardından bölgede önemli bir gelişme daha yaşandı. Hatay'ın Reyhanlı ilçesi'ndeki Oğulpınar Hudut karakolundan Suriye tarafına doğru çoklu roketatarla bir dakikalık ateş açıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin keşif faaliyetleri kapsamında bazı zırhlı araçlar ile özel kuvvetler mensubu askerlerin, dün gece çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib kentine giriş yapması bölgede sevinçle karşılandı.

Genelkurmay Başkanlığınca, Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek amacıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, dünden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başladığı bildirildi.

İDLİB SINIRINDA DOÇKA SESLERİ 

Suriye'nin İdlib kentinde yapılan doçka atışlarının sesleri sınıra sıfır noktadaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden duyuldu. 

Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Sınır Karakolu yakınlarında bulunan İdlib kırsalında çatışma çıktı. Sınırının diğer tarafından gelen doçka sesleri, Türkiye tarafındaki Reyhanlı ilçesi mahallelerinden de duyuldu.

Çatışmanın hangi güçler arasında yaşandığı bilinmiyor.

Son Dakika: İdlib'den çatışma sesleri geldi! Roketler ateşlendi...

TSK'DAN AÇIKLAMA
İdlib'deki çatışmasızlık operasyonuna ilişkin yapılan açıklamada, bölgede gözlem noktalarının oluşturulmaya başlandığı bildirildi. Genelkurmay Kurmay Başkanlığı'ndan İdlib'deki çatışmasızlık operasyonuna ilişkin bir açıklama geldi. Açıklamaya göre, bölgede gözlem noktalarının oluşturulmaya başlandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Astana Süreci kapsamında, ateşkesin tesis, gözetim ve devamını sağlamak, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve yerlerinden edilenlerin evlerine dönmesi için uygun şartları temin etmek maksadıyla İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesinde görev yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, 08 Ekim 2017 tarihinde icrasına başlanan keşif faaliyetleri ile koordineli olarak, 12 Ekim 2017 tarihinden itibaren gözlem noktalarını teşkil faaliyetlerine başlamıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları bölgedeki görevlerini Astana sürecinde Garantör ülkelerce mutabık kalınan angajman kuralları çerçevesinde sürdürmektedirler."

İdlib sınırında doçka sesleri... Çatışma yaşanıyor

ERDOĞAN: 'BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ DEMİŞTİK, GELDİK'
Terör örgütüne parasız olarak bu kadar silahı vermenin gayesi ne olabilir. Burada soru işaretleri oluşmuyor mu? Bir Astana süreci başlattık. Rusya, Türkiye ve İran üçlü olarak karara vardık. "İşte, 'Bir gece  ansızın gelebiliriz' dedik ve bu gece bildiğiniz gibi Silahlı Kuvvetlerimiz,  Özgür Suriye Ordusu ile İdlib'le ilgili şu anda operasyonunu başlattı.

Kimse bize bunu niye böyle yaptınız diyemez. Sınırı olan biziz. Bu ülkede değil, ülkenin dışında da Kılıçdaroğlullarının sayısı çok fazla. Bir taraftan sınır ötesine çıkılmasına "evet" diyeceksin. Aynı konuşmada "Suriye'de ölenlerin sorumlusu Erdoğan'dır" diyeceksin. Yanında taşıdığı adamların her biri bir alem. Çanakkale'de hepsi, siz burada eğitime geldiniz, kendilerinin eğitime ihtiyacı var. İçmeyin de daha sonra için. Burası şehadet makamlarının oluştuğu yer. 

Son Dakika: İdlib'den çatışma sesleri geldi! Roketler ateşlendi...

TÜRK ASKERİ BU SLOGANLARLA KARŞILANDI

Astana Anlaşması kapsamında Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde oluşturulucak çatışmazlık bölgesine geçiş yapan bir grup Türk askeri, Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı. 8 Ekim'de bordo berelilerin ulaştığı ve gözlem yaptığı bölgeye geçiş yapan tanklar, askeri araç ve iş makinelerini alkışlayarak karşılayan Suriyeliler, 'Çok yaşa Türk askeri' sloganı attı.

Türkiye, Rusya ve İran arasında varılan mutabakat kapsamında çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib kentindeki askeri hareketlilik devam ediyor. Bölgedeki keşif faaliyetleri kapsamında dün gece özel kuvvetler mensubu askerler ile zırhlı araçların İdlib bölgesine girdi. Sınırı geçen asker ve zırhlı araçların sayısına ilişkin ise kaynaklardan farklı bilgiler yansıdı. Bazı kaynaklarda 12 zırhlı araç ile 80 civarında özel kuvvetler mensubu askerin sınırı geçtiği belirtildi. İlerleyen zamanlarda sınırı geçen asker ve zırhlı araç sayısının TSK’nın plan ve programı çerçevesinde artabileceği kaydedildi. Sınırı geçen askerlerin ise Afrin ile İdlib sınırında konuşlanacağı ileri sürüldü. Suriye sınırındaki askeri hareketliliğe ilişkin bazı görüntüler de sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşıldı.

Öte yandan, Oğulpınar Karakolu’nu gören bölgede askeri hareketliliği görüntüleyen gazeteciler de Hatay Valiliği kararı ile bölgeden çıkartıldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...