Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erbil-Kerkük karayolu kapatıldı

Düzenleyen:
Erbil-Kerkük karayolu kapatıldı

GÜNDEM Haberleri

Irak güvenlik güçlerinin, salı sabahı Kerkük'e askeri operasyon düzenlemesi ve KYB'ye bağlı Peşmerge güçlerinin kentten ani bir şekilde çekilmesiyle başlayan gerginlik kısmen devam ediyor.

Kerkük'ten tamamen çekilen KYB ve KDP'ye bağlı Peşmerge güçleri, Süleymaniye ve Erbil'e doğru çekilmiş durumda.

KYB'nin güçlü olduğu Süleymaniye-Kerkük sınırında herhangi bir olağanüstülük göze çarpmazken, KDP'li Peşmergelerin konuşlandığı Erbil-Kerkük sınırında askeri hareketlilik dikkati çekiyor.

Erbil-Kerkük karayolu kapatıldı

Türkiye ile Irak'ın başkenti Bağdat arasındaki ticaretin can damarı konumundaki Erbil-Kerkük karayolu söz konusu askeri gerginlikten dolayı trafiğe kapatıldı. Sadece Kerkük plakalı araçların geçişine izin veriliyor. Türkiye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) gelen yük tırlarının kente girmesi geçici olarak durduruldu.

Erbil-Kerkük karayolu kapatıldı

Kerkük'ün Altunköprü kasabasındaki Peşmerge kontrol noktasında bekleyen tır şoförlerinden Nihad Said, "Zaho'da yüklediğim unu yaklaşık 4 gündür Kerkük'te indiremedim. Kentteki son gelişmelerden dolayı yük tırları çok nadir giriş yapabiliyor." dedi.

Erbil-Kerkük karayolu kapatıldı

Bölgede taşımacılık yapan bir başka tır şoförü Dildar Abdullah ise, "5 kilometrelik tır kuyruğu var. Bu şekilde devam ederse Kerkük'e geçmemiz mümkün değil. Durumun en kısa zamanda normalleşmesini istiyoruz." diye konuştu.

Erbil-Kerkük karayolu kapatıldı

Birleşmiş Milletler'e ait 6 araçlık konvoy da Altunköprü'de yer alan temas hattında incelemelerde bulunmak için bölgeye intikal etti. Konvoydaki araçlarda askerlerin olduğu görüldü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...