İbrahim Kalın: Türkiye tavrını koymuştur

Düzenleyen: / Kaynak: iha
İbrahim Kalın: Türkiye tavrını koymuştur

GÜNDEM Haberleri  / iha

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: 'PYD/YPG konusunda Türkiye tavrını net bir şekilde koymuştur, değişiklik olmayacaktır'

Kalın'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

İçeriden veya dışarıdan, nereden gelirse gelsin terör tehdidine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurumlarıyla tam bir kararlılık içerisinde mücadeleye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Bizim için terör örgütleri arasında 'iyi terör örgütü, kötü terör örgütü' diye bir ayrım söz konusu değildir.

Türkiye'nin PYD/YPG, yani PKK hedeflerine dönük aldığı tedbirler DEAŞ ile mücadeleyi zayıflatıyor argümanını kabul etmemiz hiçbir şekilde mümkün değildir. Türkiye DEAŞ'la mücadelede en ön saflarda yer alıyor. 

PYD ve YPG'ye verilen her destek  doğrudan veya dolaylı olarak PKK terör örgütüne verilmiş bir destektir.

FETÖ'ye kol kanat geren ülkelere çağrımız bu örgüte karşı net bir tavır almalarıdır. Uluslararası arenada önemli mesafeler aldık. FETÖ okullarını kapatan ülke sayısı 21'e ulaştı.

Fırat'ın doğusunda Türkiye'ye dönük herhangi bir terör yapılanmasına hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz.

(ABD'nin üç terörist başına ödül koyması) Olumlu ama çok geç kalmış bir adım. Bu adımın atılması pozitif olarak not edilmeli.

Jefrrey'in YPG açıklaması

Temel sorun ABD'nin PYD/YPG'yi terör örgütü tanımlamamasından kaynaklanıyor. YPG'nin PKK'nın Suriye kolu olduğunu herkes biliyor. Bizim temel beklentimiz; NATO'da müttefik olduğumuz, stratejik ortak olarak tavsif ettiğimiz ABD'nin, bir terör örgütünün Suriye kolu olan PYD ve YPG ile angajmanını tamamen sonlandırmasıdır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: iha
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...