Bunları biliyoruz azmettirici kim?

Bunları biliyoruz azmettirici kim?

GÜNDEM Haberleri

Cemal Kaşıkçı’nın ölüm sebebinin boğuşma ve öldürücü dozda ilaç olduğunu söyleyen Suudi Arabistan, şüphelilerden birinin konsolosluktaki kamerayı bozduğunu belirtti.

Türkiye ve dünyanın gündemine oturan Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili Suudi Arabistan Başsavcılığı ‘yeni detaylar’ paylaştı... Başsavcı Sözcüsü Şelan eş-Şelan, başkent Riyad’da düzenlediği basın toplantısında “Kaşıkçı’nın cesedi, konsoloslukta parçalanarak dışarı çıkarıldı” dedi.

BEŞ KİŞİYE İDAM İSTENDİ
Kaşıkçı’yı öldüren ekibi kurma emrini eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri’nin verdiğini, öldürme emrinin ise ekibin başkanı tarafından verildiğini söyleyen Şelan “Kaşıkçı’nın öldürülmesi olayında 5 kişinin idamı istendi” ifadesini kullandı.
Şelan ayrıca Kaşıkçı cinayetiyle ilgili 21 şüpheliden on birine suç isnat edilerek dava dosyasının mahkemeye gönderildiğini belirtti. Kaşıkçı’nın cesedini teslim alan yerel iş birlikçinin yaklaşık görüntüsüne ulaşıldığını kaydeden Şelan, Suud gazetecinin öldürülmesi hadisesinde suçlananlardan birinin, konsolosluktaki kameraları bozduğunu dile getirdi.
Şelan, görevden alınan eski Kraliyet Divanı Müsteşarı Suud el-Kahtani hakkında ise yurt dışına çıkma yasağı getirildiğini aktardı. Suudi Arabistan Başsavcı Sözcüsü ayrıca “Türkiye’den olayla ilgili delil ve ses kayıtları talebimize olumlu yanıt vermesini istiyoruz” ifadesini kullandı. Öte yandan Suudi Arabistan Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada söz konusu bilgilere, Türkiye-Suudi Arabistan ortak çalışma grubu ile Suud Başsavcılığının sürdürdüğü soruşturma neticesinde ulaşıldığı aktarıldı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr ise “Kaşıkçı cinayeti bir suç ve büyük bir hata. Olayın siyasileştirilmesi ve Suudi Arabistan’ın içişlerine müdahale çabalarını reddediyoruz. Kaşıkçı davasının uluslararası boyuta taşınması kabul edilemez” dedi. Bu açıklamaların sürpriz olmadığını söyleyen hukukçular “Suudi Arabistan Krallığı yetkililerinden birileri bu işin içinde” görüşünde...

ÇAVUŞOĞLU: TATMİN OLMADIK NEREDE CESET
Benzer açıklamalar Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’ndan da geldi. Suud yetkililerin açıklamalarını değerlendiren Çavuşoğlu “Bazı açıklamaları tatmin edici bulmadığımı söylemek istiyorum” dedi. Antalya’da konuşan Çavuşoğlu şunları söyledi: Cesedin parçalandığını biz biliyorduk. Talimat verenlerin de gerçek azmettirenlerin de ortaya çıkması gerekiyor. Bu sürecin bu şekilde kapatılmaması gerekiyor. Bu işin takipçisi olacağız. Önceden öldürülüp, sonradan cesedin parçalanması için gerekli şahıslar ve cihazlar buraya getirilmiştir. Yani bu şahsın nasıl öldürüleceği ve parçalanacağı önceden planlanmıştır. Fakat henüz daha cevaplanmamış bir soru var. Hunharca öldürülen ve cesedi parçalara ayrılan Kaşıkçı’nın cesedi nerede?..

ABD’DEN 17 SUUD’A YAPTIRIM
Bu arada ABD yönetimi, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle bağlantılı 17 Suud'a yaptırım kararı aldı. Yaptırım listesine alınan isimler arasında Veliaht Prens Selman'ın eski başdanışmanı Suud el-Kahtani ve Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Katibi de bulunuyor. Karar çerçevesinde, bu kişilerin ABD’deki muhtemel mal varlıkları dondurulurken, Amerikalılarla ticari ilişki kurmaları da yasaklandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...