‘Kadim abi’ FETÖ elebaşının kuryeliğini yapmış

‘Kadim abi’ FETÖ elebaşının kuryeliğini yapmış

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’de sözde “kadim abi, irşatçı” olarak nitelendirilen Yusuf Bekmezci’nin, “kuryesi” olduğu örgüt elebaşı Fetullah Gülen’e bilgi ve belge ulaştırmak amacıyla geçmiş yıllarda 22 kere ABD’ye gittiği tespit edildi.

Yaklaşık 3,5 yıldır firari olarak aranan şüpheli Bekmezci’nin en son 2016 yılında seyahatlerinden birini gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Terör örgütü elebaşının kendisi ile doğrudan irtibatı bulunan Bekmezci için “‘Onu üzen beni üzmüş kadar olur” şeklindeki sözleri, güvenlik birimlerinin raporlarına yansıdı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen örgütsel bilgi, belge ve dokümanları toplayan Bekmezci’nin örgütte “canlı kurye” olarak tabir edilen bir uygulamayla ABD’ye gittiği, burada terör elebaşı Fetullah Gülen ile görüştüğü, ardından da aynı şekilde aldığı mesajları Türkiye’ye getirdiği belirtildi. İzmir polisi, şüpheli Bekmezci’nin yakalandığı hücre evinde 11 cep telefonu ele geçirdi. Bu arada Bekmezci’nin 3 ay önce kalça ameliyatı olduğu öğrenildi.  İzmir polisi, ameliyatın sahte kimlik bilgileriyle mi yapıldığını ya da başka bir yöntem mi izlendiğini araştırıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...