HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere hakaret: AK Parti'ye oy veren öğretmenlere öğretmen demem

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
Kılıçdaroğlu'ndan öğretmenlere hakaret: AK Parti'ye oy veren öğretmenlere öğretmen demem
Kılıçdaroğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında AK Parti'ye oy veren öğretmenleri hedef aldı.

Kılıçdaroğlu "Öğretmenleri toplumun saygın birer lideri olarak tanımlıyorlar. Bir kere iktidardakiler öğretmenler için böyle bir şey dedi mi? Hala iktidarın peşinde giden öğretmen varsa, kimse kusura bakmasın, ben ona öğretmen demem. Öğretmen, iradesini pazarlayan kişi değildir. Öğretmenler Günü'nde öğretmenlere neden bir maaş ikramiye verilmiyor?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun sözleri eğitimcilerin tepkisini çekti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan "Memnun olmadığı kararı veren hakime "çete". Beğenmediği sanatçıya "rezil adamlar". Bugün de, üstelik Öğretmenler Günü'nde öğretmenlerimize hakaret eden zavallı! Ama hep hakaret eden, ötekileştiren, ayrıştıran başkaları! Dünya siyaseti böyle bir tarz görmedi! Çabuk unutulacak!" dedi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Öğretmenlerimizi şerefle andığımız bu özel günde öğretmenlerimizi dünya görüşleri ve siyasi tercihleri nedeniyle aşağılayanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz" diye mesaj paylaştı.

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar "Bu kutuplaştırmadır , ayrımcılıktır, hakarettir" ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan "Biz varlığını milletimizin varlığına adayan, çocuklarımızın eğitimi ve ülkemizin geleceği için fedakarlıkla emek veren tüm meslektaşlarımıza “Öğretmen” deriz. Öğretmenlerimizin siyasi tercihi, sosyal görüşü, politik duruşu bizim için kıymet unsuru değildir" dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...