HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya bilsin ki Azerbaycan'ın yanındayız

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya bilsin ki Azerbaycan'ın yanındayız
Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan, Haber

GÜNDEM Haberleri  / AA

"Karabağ zaferi ile Kafkaslarda 30 yıllık kanayan yara kapandı" vurgusu yapan Erdoğan net konuştu: Azerbaycan'ın yanındayız, bütün dünya bilsin ki, yarın da yanında yer alacağız.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Millî Meclisinde konuştu. “Karabağ zaferi ile bölgede barış umudu arttı” diyen Erdoğan “Kafkaslardaki barıştan yalnız Azerbaycan değil, Ermenistan da kazançlı çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı özetle şunları söyledi:

Kalıcı barışa giden yolun, bölgedeki tüm halkların, devletlerin karşılıklı güven temelinde geliştirecekleri iş birliklerinden geçtiğine inanıyoruz.

Bugün bütün imkânlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız. Bütün dünya bilsin ki yarın da yanında yer alacağız.

Türk milletine olmadık iftiralarla çamur atanlar önce Kafkaslara, Azerbaycan'a bakmalı. Sonra vicdanları elverirse yönelttikleri ithamları kendileriyle ayrıca konuşuruz.

Medeniyet ile vandallık arasındaki farkı görmek isteyen, gelsin Karabağ'da iki dönem arasındaki farka baksın.

Karabağ'ı ve Azerbaycan topraklarını 30 yıl boyunca yakıp yıkanları görmeyenler azadlık mücadelesini engellemek için seferber oldular. Gelsinler Fuzuli'yi görsünler. Gelsinler Karabağ'ı görsünler. Her şey ortada.

Şuşa'daydık. Azerbaycan bayrağının gururla dalgalandığını görmenin bahtiyarlığını bizzat yaşadık. Karabağ zaferi ile Kafkaslarda 30 yıllık kanayan yara kapandı. Bölgede barış umudu arttı.

Bu yıl Azerbaycan'ın kültür başkenti olan Şuşa'yı gelecek yıl da 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' olarak görmekten memnuniyet duyarız.

(Karabağ Zaferi) Bu zaferden kimse rahatsız olmasın çünkü bu, yıkımın değil inşanın, zulmün değil adaletin zaferidir.

Karabağ aynı zamanda dünyayı kendi siyasi ve ekonomik hırslarının arenası olarak görenlerin hesaplarının bozulduğu yerdir.

Bir daha Kafkasya'nın boynuna kimsenin esaret zinciri vuramaması için önümüze çıkan fırsatları hep birlikte, en iyi şekilde değerlendirmeliyiz.

Nahçıvan'la Bakü'yü birbirine bağlayacak Zengezur koridorunun bölgemize getireceği rahatlamanın ve zenginliğin tarifi mümkün değildir. Zengezur koridorundaki demir yoluyla Ermeniler de kolayca Moskova'ya ve dünyaya ulaşabilecek, böylece kendi kendilerine uyguladıkları ablukadan kurtulabileceklerdir.

Ermenistan Azerbaycan'la problemlerini çözdükçe Türkiye olarak biz de gereken adımları atacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya bilsin ki Azerbaycan'ın yanındayız

NECMETTİN ÖĞRETMENİ ANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ı andı. Erdoğan, Twitter hesabından "Necmettin yüreğinde Türkiye sevdasıyla, tertemiz bir öğretmen evladımızdı. 4 yıl önce hain terör örgütü PKK tarafından şehit edildi. Seni alçakça katleden bölücü korkakları bu topraklardan kazıyıncaya kadar mücadelemiz sürecek Necmettin. Ruhun şad, mekânın cennet olsun oğlum" paylaşımında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...