Kuruyan Marmara Gölü'nde stratejik ürünler yetiştirilecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Kuruyan Marmara Gölü'nde stratejik ürünler yetiştirilecek

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Manisa'da Marmara Gölü tamamen kuruyunca bölgede izinsiz tarımsal faaliyet yürütmek isteyen şahıslar, arazi kavgasına tutuştu. Konuya el atan devlet, göl havzasını TİGEM'e tahsis etti. Havzada stratejik öneme sahip ürün yetiştirilmesi planlanıyor.

Türkiye’nin bir dönem en önemli sulak alanlarından ve göçmen kuşlarının konaklama yeri olan Marmara Gölü, tamamen kurudu. Balıkçılık tamamen biterken bu durumu fırsata çeviren bazı çiftçiler, DSİ ve Milli Emlak’a ait havzayı tarımsal anlamda işgale başladı. Gölün kuruduğu alanlarda izinsiz tarım faaliyetleri yapılırken bazı yerlerde de kaçak olarak havyan ağılları inşa edildi. Ayrıca bazı çiftçiler arasında arazi kavgası yaşandı, 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı, 3 kişi tutuklandı. Kavga ve işgaliyelerin önüne geçmek için jandarma komandolar bölgede devriye faaliyetlerine başladı. Ekipler, bütün yapılaşma ve tarımsal faaliyetleri sonlandırdı.

Kuruyan Marmara Gölü'nde stratejik ürünler yetiştirilecek

TİGEM'E TAHSİS EDİLDİ

Bu yaşanılanlar sonrası havzanın Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğüne (TİGEM) tahsisi onaylandı. Konuya ilişkin bilgi veren AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen "DSİ Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan proje hayata geçinceye kadar Marmara Gölü havzasının TİGEM tarafından işletilmesi kararlaştırıldı. Bu havzanın bir kısmı Hazine’ye ait. Gerekirse Hazine ile de temasa geçilecek. Havza, toprak yapısı itibariyle ele alınacak. Buraya Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu stratejik ürünler ekilecek. TİGEM’in yapacağı teknik çalışmaların ardından Tarım ve Orman Bakanlığı son kararını verecek. Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına ve aynı zamanda bu havzanın atıl kalmaması için gölümüz yeniden su tutana kadar buranın değerlendirilmesi noktasında mutabık kaldık” dedi.

Kuruyan Marmara Gölü'nde stratejik ürünler yetiştirilecek

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...