Adalet Bakanı açıkladı! Hakim ve savcı adaylarına müjde

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Adalet Bakanı açıkladı! Hakim ve savcı adaylarına müjde

GÜNDEM Haberleri

Hakim ve savcı kura töreni Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Törenine katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hakim ve savcı adaylarına müjdeyi duyurdu. Tunç "İlk 3'e giren hakim ve savcı adayları istedikleri yeri tercih edebilecek" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri kura töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuşma yaptı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen hakim ve savcı kura törenine görev yerleri belli olacak olan bin 102 hakim ve savcı adayını tebrik ederek başladı.

Adalet Bakanı Tunç "Hakimler ve Savcılar Kurulumuzca mesleğe kabul edilen adli ve idari yargı hakim ve savcılarımızın mesleğe ilk adımlarını atmaları sebebiyle yaşamış oldukları mutluluğa ortak olmak için bir aradayız. İlköğretimden üniversiteye, eğitim-öğretimin her kademesini ve zorlu sınavları geçerek, Adalet Akademisindeki eğitimleri ile birlikte adaylık sürecini üstün başarı ile tamamlayarak hayallerindeki mesleğe kavuşan ve bugün görev yerleri belli olacak olan bin 102 hakim ve savcımızı tebrik ediyoum" dedi.

Bakan Tunç konuşmasına, "Onurlu bir mesleğin sahibi olan değerli hakim ve savcılarımızın katılımıyla yargı teşkilatlarımızın daha da güçleneceğine yürekten inanıyorum" diye devam etti.

"BİN 102 HAKİM VE CUMHURİYET SAVCIMIZIN KURA İLE ATAMASI YAPILDI"

Kuralarla ilgili bilgi veren Bakan Tunç, "İki yıllık staj eğitimlerini tamamlayan 25. Dönem adli yargı hakim ve savcı adaylarından 733 hakim ve 242 cumhuriyet savcısı olmak üzere 975 adayın; avukatlık mesleğinden geçerek stajlarını tamamlayan 11. Dönem adli yargı hakim ve savcı adaylarından 50 hakim ve 17 cumhuriyet savcısı olmak üzere 67 adayın; 15. Dönem idari yargı hakim adaylarından 60 hakim adayının mesleğe kabulü yapılmış olup, bin 102 hakim ve cumhuriyet savcımızın kura ile ataması gerçekleşecek" ifadelerini kullandı.

"İLK 3'E GİREN HAKİM VE SAVCI ADAYLARIMIZ İSTEDİKLERİ YERLERİ TERCİH EDECEK"

Başarı gösteren hakim ve savcı adaylarının istedikleri yerleri tercih ettiklerini söyleyen Bakan Tunç, "Geçen yıl kura töreninde, ilk üçe giren hakim ve savcı adaylarımızın kuradan muaf tutularak istedikleri yerlere atanması hususunda tavsiyeler olmuştu. Bu husustaki kanun değişikliği de TBMM’de gerçekleşti ve bugün adli, idari ve avukatlıktan geçiş olmak üzere her bir gruptaki ilk üçe girmeyi başaran 15 hakim ve savcımız istedikleri yerleri tercih etti. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Hakim ve Savcı Kura Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Cumhuriyetimizin 100. yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı içimize sindiremiyoruz." diyen Erdoğan, "Özgürlükçü bir anayasa istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...